sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 02 Kasım 2022

Henry Cavill Kariyerinin En Zorlu Sahnesini Açıkladı!

Enola Holmes 2 için düzenlenen bir basın turu sırasında Henry Cavill, Collider ile Mission: Impossible - Fallout'taki deneyimi hakkında konuştu. Film, Cavill'den en zorlu sahnesini anlatması istendiğinde gündeme getirildi. Film serisi, çoğunlukla başrol oyuncusu Tom Cruise tarafından gerçekleştirilen ölüme meydan okuyan sahnelerle tanınsa da Cavill da bu filmde çektiği zor ama ödüllendirici sahne hakkında konuştu:

“Tek bir çekim olmasa da, bu bir sekans ve bu sekansı seviyorum ve bir kalp atışı içinde tekrar yapardım, ancak fiziksel olarak en zorlu olanı bir Mission: Impossible - Fallout helikopter sahnesiydi. Kışın, kelimenin tam anlamıyla Güney Alplerin üzerinde helikopterin kapıları açıldığında aşırı soğuktu. Yüzümü rüzgara gömüyorum ve her türlü şey üzerime uçarken boş mermiler atıyordum ve bunu tekrar, tekrar ve tekrar yapıyordum. Tamamen hiçbir şey duymuyordum sadece pilotun duyamadığım halde bir şeye çığlık atmasını ve jestini yaparak belli etmesini bekliyorum.. Bu yüzden ateş etmeyi bıraktıklarını farz edene kadar kafamı pencereden dışarı çıkarmaya devam etmek zorunda kaldım. Bu yüzden ya Tom'un helikopterini önden ya da arkadan izliyordum ve kameranın ne zaman uzaklaştığını görmek için onu da takip ediyordum. En son 'Tamam, sanırım bu artık arkama yaslanabileceğim anlamına geliyor' dedim. Bunu 40 dakika yapacağım, sonra ineceğim ve sonra küçük bir Red Rad ısıtıcısının yanına oturacağım, ellerimi ısıtacağım diyordum. Yarım saat sonra 'Tamam, yakıt ikmali yapıldı. Tekrar gidelim' dediler. Sonrasında en az iki hafta boyunca bunu yapmak zorundaydım. Bu zordu ama sahneyi kesinlikle sevdim ve buna değdi.”

The Epic Stunt Henry Cavill Wasn't Allowed To Do in MISSION: IMPOSSIBLE -  FALLOUT Because He Would've Killed Tom Cruise — GeekTyrant

Cavill tarafından anlatılan sahne, Mission: Impossible – Fallout'ta çekilen birçok cesur numaradan sadece biriydi. Cavill'in anlattığı zor çekim, Tom Cruise'un kendisinin bir helikopter uçurduğu filmin doruk noktasında gerçekleşiyor. Serinin hayranları için unutulmaz anlardan biri.

The Mission: Impossible film serisi, beş yıllık bir aradan sonra iki film ile sinemalara geri dönmeye hazırlanıyor. Mission: Impossible – Dead Reckoning Temmuz 2023'te vizyona giriyor ve ikinci film de 2024 Haziran'ında sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak.

Kübra Karasu