sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 23 Ekim 2021

İran, Oscar Adayı Olarak Asgar Ferhadi İmzalı ‘’Kahraman’’ Filmini Seçti!

Asgar Farhadi'nin "Kahraman" filmi İran'ın 94. Akademi Ödülleri'nde, En İyi Uluslararası Film kategorisi için aday adayı oldu.

İran Oscar ödüllerinde ülkeyi temsil etmek için yapılan seçimde, Asgar Ferhadi’nin “Kahraman” filmi uygun görüldü. Kahraman filmi ilk kez bu yıl Cannes film festivalinde gösterilmiş ve 2021 Cannes Film Festivalinde büyük ödül olan Altın Palmiye’yi kazanmıştı.

Ferhadi bu yıl ile İran’ı Oscar ödüllerinde 5. kez temsil etmiş olacak.



Ferhadi 2012’de “Ayrılık” ve 2017’de “Satıcı” ile iki kez, yabancı dilde en iyi film Oscar ödülünü kazanmıştı.

İran-Fransız ortak yapımı olan film, iki günlük şartlı tahliye ile hapisten yeni çıkmış, borç nedeniyle hapse atılmış, boşanmış bir baba olan Rahim'i ve kız arkadaşıyla, alacaklısını yatıştırmak ve onu kurtarmak için hazırladıkları karmaşık bir planı konu ediniyor. Filmin kadrosunu ise; Emir Cedidi, Mohsen Tanabande, Raana Azadivar, Fereşte Sadr Orafayi ve Sarina Ferhadi gibi isimlerden oluşuyor.

Kahraman ayrıca Japon yönetmen Hamaguchi Ryusuke’nun “Arabamı Sür” filmi ile Asya Pasifik Film Ödülleri’nde en güçlü büyük ödül adayı olarak gösterildi.

15 Aralık tarihinde Akademi üyelerinin yayınladığı bir listeyle açıklanan adaylar arasından 15 film seçilecek. 8 Şubat tarihinde ise bu liste beş filme düşürülerek adaylar belirlenmiş olacak. 94. Akademi Ödülleri, 27 Mart 2022'de gerçekleşecek olan törenle sahiplerini bulacak.