sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 17 Ekim 2021

İzlenilmesi Gereken En İyi 10 Müzikal Film!

  1. Grase (1978 / IMDb: 7.2)
1950’lerde geçen Grease filmi Amerika’da yaşayan bir gurup liseli gencin gündelik yaşamlarını eğlenceli ve neşeli bir şekilde ele alır. John Travolta’nın Danny’i, Olivia Newton John’ın ise Sandy’i canlandırdığı tutku dolu bir yaz aşkı ile izleyicileri kendine çekiyor.
 
  1. Sing’in in The Rain (1952 / IMDb: 8.3)

Sinema endüstrisinin sessiz filmden sese geçişinin iyi yürekli bir parodisi olan filmde Gene Kelly, Debbie Reynolds, ve Donald O’Connor rol alıyor. Singin' in the Rain'de Don Lockwood, kendi yeteneklerini günden güne bileyerek geldiği bu son noktada, nihayet beyazperdenin en çok aranan ve en çok parıldayan yıldızlarından biri haline gelmiştir. Ulaştığı noktada yeri sağlam olan bu ünlü şahsiyetin güvenini kıracak kişi ise aktörleri birer birer reddedecek olan Kathy Selden olacaktır. Don, kendisine yapılanların üstesinden gelir gelmez Kathy’ye aşık olacaktır. Ancak öte yandan da seksi ve bencil Lina Lamont, Don’u kendisi için istemektedir.
 
  1. An America In Paris (1951 / IMDb: 7.2)
"Paris’te Bir Amerikalı", George Gershwin’in unutulmaz müzikleri ve filme alınması neredeyse yarım milyon dolara varan 17 dakikalık unutulmaz bale sekansıyla sadece MGM’in en iyi ürünlerinden biri değil aynı zamanda kalite ve zerafetin doruk noktası. Son yılların önemli müzikallerinden "Aşıklar Şehri"nin (La La Land) epilog sekansı doğrudan bu filme bir gönderme.
 
  1. West Side Story (1961 / IMDb: 7.5)
         
 
William Shakespeare’in Romeo ve Juliet’inden uyarlanan "Batı Yakasının Hikayesi" bir kuşağın kanını kaynatırken edebiyatın en büyük trajedilerinden birine taze kan taşımakla kalmadı, dönemin Amerikasının kendi evinde ya da küresel ölçekte yaşadığı çatışmaların bir yansımasını perdeye taşıdı.
 
  1. Chicago (2002 / IMDb: 7.2)
Sahnelerde geçen bir yaşamın hayalini kuran Roxy Hart, gecelerini Chicago'nun parlak ışıklarında caz gösterilerini izleyerek geçirmektedir. 1920'li yılların yıldızları arasında yerini alarak sıkıcı kocası Amos'tan kaçacağı hayaliyle geçirmektedir.
 
  1. La La Land (2016 / IMDb: 8.0)
Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir.

 
  1. The Blues Brothers (1980 / IMDb: 7.9)

Jake Blues hapisten çıkar çıkmaz kardeşi Elwood ile birlikte eski öğretmenleri Rahibe Mary Stigmata'ya koşar ve korkunç gerçeği öğrenir: birlikte büyüdükleri yetimhane yokolmaktan kurtarmak için tam 5000 dolara ihtiyaç vardır.
 
  1. Mamma Mia! (2008 / IMDb: 6.4)
Sophie babasız büyümüş ve bunun hasretini çeken, güzel bir kızdır. Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılır. Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir.
 
  1. The Phantom of the Opera (2004 / IMDb: 7.2)
Film, bir opera hayaletinin French Opera House’daki oyuncuları ve koro şarkıcısı olan ve özel olarak çalıştırılan Christine’i tehdit etmesi ile başlıyor. Hayalet, baş sopranoyu nihayet delirtir ve kaçmasına neden olur. Ancak bir geceliğine onun yerini alan Christine sayesinde şov, gala gecesinde çok beğenilince kaçan yıldız, rolünü geri ister. Bu sırada Christine’in çocukluğundan beri ona tutkun olan Raoul, tuhaf olaylar olurken bu durumu fırsat bilmek isteği ile Christine’in yanında olmaya çalışır.
 
  1. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007 / IMDb: 7.3)
Sweeney Todd İngiltere'de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adamdır. Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü vardır. Yersiz bir suçlama ile hapse atılır ve ardından sürgüne gönderilir. Hayatı darmadağan olan Sweeney Todd kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin eder.
Yıllar sonra geri geldiğinde her şey çok değişmiştir fakat onu hatıralar içerisinde sabırla bekleyen biri vardır, Bayan Lovett...


Şeytan Berber Bayan Lovett'ın da yardımıyla suçluyu bulana kadar acımasız bir cellada dönüşecektir; bu arada kasabayı birbirinden güzel kek ve çörek kokuları kaplarken şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir.