sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Kasım 2021

James Bond Filmi "Ölmek İçin Zaman Yok" Global Gişede 600 Milyon Doları Aştı!

Cadılar Bayramı hafta sonu, MGM ve Universal'ın yapımcılığını üstlendiği 25. James Bond filmi No Time to Die, küresel gişede 600 milyon dolar hasılatı aştı.

Daniel Craig için gerçekten güçlü eleştiriler alan film, ABD'de de biraz hayal kırıklığı yaratan bir açılış gişesiyle başlamıştı. Film asıl gişe başarısını, Çin'deki film açılışı nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu elde etti. Açılış hafta sonunda, bu yıl bölgedeki bir Hollywood filmi için üçüncü en büyük açılış olan 28,2 milyon dolar kazandı.

Tüm bunlarla birlikte pandemi döneminde gişede 600 milyon doları aşmak bir kutlama nedeni. Amerika'daki açılış haftasında tahmini 56 milyon dolara açılan ve 300 milyon doları geçen bir film için 4. haftasına gelmesine rağmen sürekli olarak aynı performansı koruması kolay bir başarı değil.



Cary Joji Fukunaga filmi, bu hafta İngiltere'de gişede bir numaraya geri dönerek pazardaki tüm zamanların en yüksek hasılat yapan altıncı filmi olduğu için, halihazırda açılmış pazarlarında gücünü korudu. Bunu yaparak Titanic ve Star Wars: The Last Jedi gibi filmleri geride bıraktı. Buna ek olarak, film İngiltere'de 30. gün üst üste 1 milyon euro hasılat elde etti. Piyasada aynı anda hem Spectre hem de Skyfall gibi 116,4 milyon dolar kazandı.

Diğer küçük pazarlardan Almanya'da 62 milyon dolar, Fransa'da 26,1 milyon dolar ve şu anda Hollanda'da 18,4 milyon dolar hasılat yaptı ve bu, bölgedeki tüm zamanların en büyük Universal filmi oldu.

Ölmek İçin Zaman Yok çoğu pazarda beklenenden daha düşük açılış gişesi elde etse de, film ilk açılış hafta sonundan sonra bile gücünü korudu. Bu boyutta bir film için 600 milyon dolar küçük görünebilir, ancak Venom: Let There Be Carnage gibi filmlerin global olarak 400 milyon dolara yakın olduğu ve Dune'un ikinci hafta sonunda dünya çapında 300 dolara yaklaştığı rekabetçi bir ayda James Bond'un başarısı yok sayılamaz.

Kübra Karasu