sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 09 Aralık 2022

James Gunn'dan DC Eleştirilerine Yanıt: "Herkesi Mutlu Edemeyiz"

DC Studios'un yeni atanan eş CEO'su ünlü yönetmen James Gunn, The Hollywood Reporter'ın sorunlu DC Extended Universe film serisindeki büyük sarsıntılarla ilgili dünkü haberine yanıt verdi. Perşembe günü attığı tweet'lerde, haberlerin bazılarının doğru olduğunu kabul etti. Ancak aynı zamanda kendisinin ve eş başkanı Peter Safran'ın seriye daha net bir bakış sunabilmesinin biraz zaman gerektirdiğini de açıkladı.

THR yayınladığı haberde, DCEU'daki çok sayıda yüksek bütçeli filmin ya iptal edildiğini ya da önceliklerinin kaldırıldığını söyledi. Bunların başında ise Wonder Woman 3, söylentilere göre Man of Steel 2 ve yakın tarihli Black Adam'ın devam filmi geliyordu. 



Haberlere ve eleştirilere tepki gösteren Gunn konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Dün Hollywood Reporter'da çıkan habere gelince, bunun bir kısmı doğru, bir kısmı yarı doğru, bir kısmı doğru değil ve bir kısmının doğru olup olmadığına henüz karar vermedik. DC'deki bu ilk ay verimli geçmesine rağmen, önümüzdeki on yılın hikayesini oluşturmak zaman alıyor ve biz daha yeni başlıyoruz. Peter ve ben, film, TV, animasyon, oyun genelinde tutarlı bir hikaye anlatmaya geçtiğimiz için kaçınılmaz bir geçiş dönemi olacağını bilerek DC Studios'u yönetmeyi seçtik. Ancak sonunda bu geçiş döneminin dezavantajları, yaratıcı olasılıklar ve şimdiye kadar DC'de işe yarayanların üzerine inşa etme ve yaramayanları düzeltmeye yardımcı olma fırsatı tarafından gölgede bırakıldı. Yolun her adımında herkesi mutlu edemeyeceğimizi biliyoruz, ancak yaptığımız her şeyin HİKAYE'nin ve değer verdiğinizi bildiğimiz ve değer verdiğimiz DC KARAKTERLERİ'nin hizmetinde yapıldığına söz verebiliriz. DCU'nun geleceği hakkında daha fazla cevaba gelince, ne yazık ki sizden beklemenizi istemek zorunda kalacağım. Bu karakterlere ve hikayelere hak ettikleri zamanı ve ilgiyi veriyoruz ve bizim de sormamız ve yanıtlamamız gereken daha çok soru var."

DCEU, 2013 yılında Warner Bros'un hali hazırda kurulmuş olan Marvel Sinematik Evrenine cevabı olarak piyasaya sürüldü. Seri, Superman'in merakla beklenen yeni versiyonu Man of Steel ile başladı. Ancak filmin, karışık eleştiriler almasına ek olarak gişede de düşük performans göstermesiyle işler karıştı. O zamanlar serinin fiili mimarı olan film yapımcısı Zack Snyder, iki film daha çekmeye devam etti ve filmlerinin ardından stüdyonun gözünden düştü. Çok karanlık görüldü ve mali açıdan olması gerektiği kadar başarılı olmadığı açıklandı.

Son yıllarda ise Shazam!, Aquaman ve Birds of Prey gibi daha neşeli filmleri kesinlikle öngörülemeyen sonuçlarla yayınlayarak Snyder'ın seriye yönelik orijinal vizyonundan uzaklaşmaya çalıştı. Birkaç aydır DC'de eş başkanlık yapan Gunn ise DC'nin The Suicide Squad'ını yönetmeden önce MCU'daki çalışmaları ile tanınıyordu. 

Kübra Karasu