sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Ekim 2021

Joe Wright'ın Yıldızlarla Dolu Müzikal Filmi "Cyrano"nun İlk Tanıtımı Yayınlandı!

Her yönetmenin gizlice bir müzikal film yapmak istediği hep söylenmiştir. Joe Wright da müzikal film yapacağını duyurduğu andan itibaren türü nasıl ele alacağı büyük bir merak konusu haline gelmişti. Wright'ın yeni filmi Cyrano'nun ilk fragmanı, müzikaller için büyük bir yıl olacağını şimdiden gösteriyor.

Peter Dinklage, bir noktada “ucube” olarak tanımlanan Cyrano de Bergerac'ı oynuyor. Cyrano'da güvensizlikler de Bergerac'ın kendisinden kaynaklanır. Roxanne adında bir kadına aşık olan ve ona layık olmadığına inanır. Ama yine de mektuplarla onu etkilemeye çalışır ancak onları daha çekici bir erkek yazıyormuş gibi göstererek. 



Başrolde Dinklage'ın üst düzey oyunculuğunun yanı sıra bol bol görsel ve ayrıntılı müzikal figürler görüyoruz. Ancak fragmanın bize gösterdiği gibi, Wright sadece Pride & Prejudice ve Atonement'in yönetmeni değil; aynı zamanda Pan and The Woman in the Window'ın arkasındaki adam.

Ancak daha heyecan verici olan, The National grubunun katılımı. Aaron ve Bryce Dessner kardeşler müziği bestelediler ve Aaron ayrıca Erica Schmidt, Sarah-Jane Robinson, Sheeraz Shah, Lucas Webb, Matt Berninger ve Carin Besser ile birlikte yürütücü yapımcılığı üstlendi. Cyrano'nun yapımcılığını Tim Bevan, Eric Fellner ve Guy Heeley üstleniyor.

Schmidt'in 1897 Edmond Rostand oyunu Cyrano de Bergerac'ın aynı adlı 2018 sahne müzikaline dayanan filmde ayrıca Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Bashir Salahuddin ve Ben Mendelsohn da rol alıyor. Bazı iyi eleştiriler aldığı 48. Telluride Film Festivali'nde prömiyeri yapıldı ve fragmana göre Ocak ayında sinemalarda olacak. Fakat Türkiye için vizyon tarihi henüz netleşmedi.

Cyrano Fragman



Kübra Karasu