sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 02 Ağustos 2022

John Boyega Duyurdu: "Attack the Block 2" Geliyor!

Attack the Block'un (Uzaylıların Şafağı) vizyona girmesinden on yıl sonra devam filmi için çalışmalar başladı.

Bilimkurgu komedi filmi Attack the Block 2011'de vizyona girdiğinde birçok ödül kazandı. Gişede düşük performans göstermesine rağmen uzun zamandır beklenen devam filmi hakkında yeni haberler nihayet geldi. 

John Boyega, Nope'un dünya prömiyerinde Attack the Block devam filminin geliştirilmeye başlandığını açıklamıştı. Ünlü oyuncu şimdi de filmin senaryosunun kapağını sosyal medya hesabından paylaştı. Attack the Block 2 başlığı dışında sayfada başka herhangi bir detay yer almıyor.



Attack the Block; özgünlüğü, karakter gelişimi ve bilimkurgu türüne yeni tarzda girişiyle oldukça dikkat çekmişti. Film, Güney Londra mahallelerini uzaylı istilacılara karşı savunan bir grup genci konu alıyordu. 

Filmin oyuncu kadrosuyla ilgili en önemli şey, birçoğunun sonrasında bilim kurgu türünde öne çıkan isimler haline gelmesi oldu. Boyega, Star Wars serisinde Finn'i canlandırdı, Franz Drameh CW'nin Arrowverse'inde Jefferson Jackson/Firestorm'u canlandırdı, Jodie Whittaker ise Doctor Who serisinde yer aldı. Boyega, Drameh ve Whittaker'ın dışında, ilk filmde Nick Frost, Alex Esmail, Leeon Jones, Simon Howard ve Luke Treadaway de karşımıza çıkmıştı.

Attack the Block aynı zamanda MCU'nun Ant-Man'inin senaryosunu birlikte yazan ve 2019'daki The Kid Who Could Be King'i yöneten Joe Cornish'in ilk yönetmenlik denemesiydi. Cornish ayrıca devam filmi için geri dönecek. Cornish ve Boyega dışında orijinal filmden başka kimin devam filmi için geri döneceğine dair henüz bir açıklama yok. 

Attack The Block 2'un vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu