sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Eylül 2021

John Malkovich, "The Yellow Tie"da Şef Sergiu Celibidache'yi Canlandıracak!

Usta aktör ve akademi ödülü adayı John Malkovich, The Yellow Tie adlı biyografik film için saygıdeğer klasik müzik şefi Sergiu Celibidache'yı canlandıracak.

Oblique Media Film ve Celi filmleri tarafından yönetilen uluslararası ortak yapım, Celibidache'nin oğlu Serge Ioan Celibidachi tarafından yönetiliyor ve yazılıyor. Bu biyografik film, gelmiş geçmiş en tartışmalı ve sıra dışı şeflerden birinin hayatını ve kariyerini anlatacak. Müzik dünyası tarafından hem bir dahi hem de bir deli olarak kabul edilen Sergiu Celibidache, 1912'de Romanya'da doğdu. Gençken ailesi, müzik kariyerine devam etme arzusunu açıkladıktan sonra onu evden kovdu. Önce Bükreş Üniversitesi'nde Felsefe ve Matematik okudu, daha önce 1936'da Berlin'e gitti ve sonunda Berlin Filarmoni Orkestrası'nın en genç şefi olmak için bir yarışmaları kazandı.



1948'de Celibidache, prömiyerini Londra'da yaparak son derece hareketli bir kariyere sahip olacak ve geçen yüzyılın en ünlü şeflerinden biri haline gelecekti. Şöhreti aynı zamanda müziğinin kayıtlarının yayınlanmasına izin verme konusunda taviz vermemesi gerçeğinden kaynaklanıyordu. Kesin olarak reddetmesi, Celibidache'nin bir konser salonunun dışında aynı etkiye sahip olmayacağına inanmasından kaynaklıydı.

Şefin daha genç hali için henüz herhangi bir oyuncuyla anlaşılmadı. Kendisi de bir müzik aşığı olan Malkovich, bu rolü üstlenmekten duyduğu memnuniyeti, “Şef Sergiu Celibidache'yi oynama fırsatına sahip olduğum için çok heyecanlı ve onurluyum. Eşsiz bir yetenek, geçen yüzyılın en büyük klasik müzik vizyonerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Onu sonraki yıllarda oynamak zorlu ve büyüleyici bir yolculuk olacak.” sözleriyle açıkladı.

The Yellow Tie, gelecek yılın ilkbahar ve yaz aylarında Romanya'da çekilecek.

Kübra Karasu