sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Haziran 2022

"Joker"in Devam Filminin Yolda Olduğu Doğrulandı: Joaquin Phoenix Başrolde Yer Alacak mı?

Neredeyse bir yıldır Todd Phillips imzalı Joker'in devam filminin yapılacağına dair dedikodular vardı. Phillips uzun süredir büyük bir merakla beklenen haberi resmi olarak doğruladı.

Yazar ve yönetmen Todd Phillips, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla hem ikinci filmin yolda olduğunu doğruladı hem de filmin adını açıkladı. Merakla beklenen Joker 2'nin resmi adı Joker: Folie à Deux olacak.

İki fotoğraftan oluşan gönderinin ilki, koyu kırmızı bir renkten oluşan Joker 2 senaryosunun kapak fotoğrafını içeriyor. Bu fotoğraf Phillips ile beraber Scott Silver'ın da senaryoyu yazmak için geri döndüğünü gösteriyor.


Haber resmi olarak onaylanmadan önce, devam filminin yapılmasına kesin gözüyle bakılıyordu fakat Phoenix verdiği röportajlarda ikinci filmde yer almak istemediğini açıklamıştı. Bu nedenle ikinci filmde yer alıp almayacağı büyük bir merak konusu haline gelmişti. İkinci fotoğrafta ise ilk filmde Joker'i canlandıran ve büyük beğeni toplayan Joaquin Phoenix'in senaryoyu okumaya başladığını görüyoruz. Yönetmen bu paylaşımıyla, Joker sevenlerin kafasındaki soru işaretlerini de gidermiş oldu.

Joker: Folie à Deux'un özeti yayınlanmadığı için senaryo ile ilgili henüz bir şey bilmiyoruz. Fakat "Folie à deux", yakın duygusal bağları olan iki veya daha fazla kişi tarafından paylaşılan nadir bir sanrısal bozukluk anlamına geliyor. Joker ile bağları olduğu bilinen en net karakterlerden biri şüphesiz Harley Quinn. Bu nedenle yeni filmde Joker ve Harley arasındaki hikayeye doğru bir yolculuğa çıkabiliriz. Ama henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

İlk film, dünya çapında 1 milyar doların biraz üzerinde hasılat elde etti ve toplam 11 Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Başrol Phoenix, inanılmaz performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ını eve götürdü. Film, kendini aşağı doğru bir sarmalda bulan ve ikonik Joker'in doğuşuna yol açan zihinsel sağlık sorunları yaşayan, hevesli bir stand-up komedyeni Arthur Fleck'in (Phoenix) etrafında dönmüştü. Kadroda Phoenix ile birlikte Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Shea Whigham, Douglas Hodge, Dante Pereira-Olson, Sondra James ve Carrie Louis Putrello yer almıştı. Phillips ve Silver ilk filmin senaryosunu da birlikte yazmıştı.

Joker: Folie à Deux ile ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu