sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 18 Temmuz 2022

"Jurassic World Dominion" Dünya Çapında Gişede 900 Milyon Doları Aştı!

2022 yaz sezonunun hit filmi haline gelen Jurassic World Dominion, gişede 900 milyon dolar barajını aşmayı başardı.

Jurassic serisinin yeni üçlemesinin son filmi, bir aydan daha uzun bir süredir vizyonda. Jurassic World Dominion bu hafta sonu Amerika'da 543 milyon dolar dünya çapında ise 900 milyon dolar hasılata ulaştı. Film yurtiçinde ise yaklaşık yarım milyon insan tarafından sinemalarda seyredildi. 

Dominion, serinin neredeyse 30 yıllık tarihindeki en kötü eleştirilerden bazılarını almış olsa da bu dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverin filmi izlemesini engellemedi. Filmi eleştirenler olduğu gibi serinin en başarılı filmi bulanlar da oldu. Yönetmen Colin Trevorrow, Jurassic Park'tan sevdiğimiz şeyleri James Bond tarzı dünyayı dolaşan casus gerilim filmiyle birleştirirken, Fallen Kingdom'ın en iyi kısımları olan eğlenceli korku unsurlarını da korudu.



Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum'ın başrolünde yer aldığı Jurassic World Dominion şimdi sinemalarda!

Jurassic World Dominion'da İzleyenleri Neler Bekliyor?

Jurassic World Dominion, ikinci film sonunda tutuldukları yerden dünyaya yayılarak hayatta kalmayı başaran dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemi anlatıyor. Dominion, Nublar’ın yok edilmesinin dört yıl sonrasında geçiyor. Dinozorlar artık tüm dünyada insanlarla birlikte yaşıyor ve avlanıyor. Bu hassas denge, geleceği yeniden şekillendirecek ve insanların artık tarihin en korkunç yaratıklarıyla paylaştıkları gezegeni uç yırtıcılara bırakıp bırakmayacaklarını belirleyecek.
 

Kübra Karasu