sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 24 Ekim 2021

Kate Winslet’in Savaş Fotoğrafçısı Lee Miller’a Hayat Vereceği ‘’Lee’’ Filminin Oyuncu Kadrosu Şekilleniyor!

Filme yeni oyuncular dahil oldu.

2015’ten bu yana çekim aşamasına bir türlü geçemeyen film için geçtiğimiz yıl somut adımlar atılmış, Kate Winslet’ın filmde başrol olacağı kesinlik kazanmıştı. Filmin yönetmen koltuğunda Ellen Kuras oturacak. Filmin senaryosu ise Mindhunter dizisiyle sektörde adını duyuran Liz Hannah’a ait. İsmi Lee olarak açıklanan filmde Winslet’a eşlik edecek oyuncular da sonunda belli oldu.



Deadline’ın haberine göre bu yıl Annette filmiyle adından söz ettiren Marion Cotillard, son olarak The Third Day dizisinde oyunculuğunu konuşturan Jude Law, Birdman, Oblivion, Black Mirror, Mandy gibi yapımlarda karşımıza çıkan Andrea Riseborough ve The Crown dizisindeki başarılı performansıyla Emmy ödülüne layık görülen Josh O’Connor, Lee filminin oyuncu kadrosuna dâhil oldu.



Lee Miller’ın savaş fotoğrafçısı olarak çalıştığı çok özel bir dönemini konu alan filmde Andrea Riseborough, Miller’ın yakın bir arkadaşı ve British Vogue’un editörü Audrey Withers’a hayat verirken; Marion Cotillard da Fransa Vogue’un moda direktörü Solange D’Ayen’i canlandıracak. Jude Law ise Miller’a aşık olan şair Roland Penrose rolünde filmin kadrosunda bulunuyor. Josh O’Connor’ı ise Miller’ın oğlu Anthony Penrose olarak beyaz perdede göreceğiz.



Lee filmi hakkında çok heyecanlı olduğunu dile getiren Winslet, filmle ilgili şunları söyledi:” Bu inanılmaz kadın hakkında daha önce bir film yapılmamış olmasına şaşırdım ve bence bunun nedeni, hayatının o kadar dolu dolu olması ki, bir ısırık aldığınızda çiğnemeyi bırakamıyorsunuz. II. Dünya Savaşı sırasında ön saflarda yer alan bir kadın fotoğrafçı olarak yaptığı şey, belgelenenlerin çoğu sadece sesi olmayanlara ses vermek değil, insanları savaş sırasında gerçekte neler olduğu konusunda eğitmekti.”

Lee filminin vizyon tarihi belli olmamakla birlikte yapım aşaması hala devam ediyor.