sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 06 Kasım 2021

Kült Çizgi Roman ''The Incal'' Taika Waititi Tarafından Sinemaya Uyarlanıyor!

Taika Waititi kült bilim kurgu çizgi romanı The Incal'ı sinemaya uyarlamak için çalışmalara başladığını açıkladı.

Boy, What Do We Do in the Shadows, Thor: Ragnarok ve Jojo Rabbit gibi filmlerle adını duyuran Yeni Zelandalı kökenli yönetmen, senarist ve oyuncu Taika Waititi, Alejandro Jodorowsky ve Moebius tarafından yaratılan çizgi roman serisinin film uyarlamasını yönetecek.

2020 yılında Jojo Rabbit filmiyle En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülü kazanan ünlü yönetmen, projenin senaryo aşamasında olduğunu açıkladı. Filmin senaryosunda Waititi’ye, daha önce What Do We Do in the Shadows ve Flight of the Conchords filmlerinde birlikte çalıştığı Jemaine Clement ve Peter Warren eşlik edecek.



Taika Waititi, Alejandro Jodorowsky'nin filmlerinden ve çizgi romanlarından çok etkilendiğini ve bu kült bilim kurgu serisini hayata geçirmek için heyecan duyduğunu belirtti. 1981 yılında yayınlanmaya başlanan The Incal serisi devam hikayeleri ile 2014 yılına kadar sürdü ve en çok satan bilim kurgu çizgi romanı olarak tarihe geçti.

Jodorowsky'nin bir türlü hayata geçiremediği Dune uyarlamasının küllerinden doğan ve The Fifth Element, Alien, Blade Runner gibi kült bilim kurgu filmlerine de ilham veren çizgi roman, evrenin kaderini belirleyecek olan Incal isimli taşı keşfeden dedektif John Difool'un, gezegenler arasındaki maceralarını konu alıyor.