sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Haziran 2022

Léa Seydoux, "Dune: Part 2"nin Kadrosunda: Hangi Karakteri Canlandıracak?

Deadline, Denis Villeneuve'nin yönettiği Dune destanının ikinci filminde Lea Seydoux'un Lady Margot'u oynamak için seçildiğini açıkladı.

Dune'un kadrosuna yeni katılan Lea Seydoux; Florence Pugh, Christopher Walken ve Austin Butler'ın gibi yeni katılanların yanı sıra Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya ve Josh Brolin gibi ilk filmden geri dönen yıldızların karşısında oynayacak. Frank Herbert'in orijinal kült-klasik romanında Lady Margot, Rahibeliğe her türlü ihtiyaç için hizmet etme konusunda güçlü bir üne sahip.



Lea Seydoux'un başrol oynadığı filmler, son iki yıldır festivallerde çok başarılı sonuçlar alıyor. Bu yıl oyuncu hem David Cronenberg'in bilimkurgu-korku filmi Crimes of the Future'da hem de Mia Hansen-Løve'nin draması One Fine Morning'de karşımıza çıktı. Oyuncu, Wes Anderson'ın yıldızlarla dolu The French Dispatch'i, Bruno Dumont'un France'i ve Arnaud Desplechin'in Deception'ı gibi filmlerdeki rolleriyle Cannes'da fırtınalar estirdi.

Denis Villeneuve, filmin yönetmeni rolünü yeniden üstlenmenin yanı sıra devam filminin yapımcılığını da üstlenecek. Villeneuve aynı zamanda Jon Spaihts ile ortak yazar olarak görev yapacak. Filmin Ekim 2023'te gösterime girmesi bekleniyor.

Kübra Karasu