sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 09 Kasım 2021

Leonardo DiCaprio, Kendini Tanrı İlan Eden Jim Jones’u Anlatacak Film için Son Görüşmelerde!

Leonardo DiCaprio, Jim Jones filminde rol almak için son görüşmelerde.

Deadline'ın haberine göre, Leonardo DiCaprio projeye imza atarsa, 18 Kasım 1978'de Jonestown toplu intiharının arkasındaki 1970'lerin dini kült lideri olan baş karakteri Jim Jones'u canlandıracak. .

MGM proje için bir anlaşma sağladı ve stüdyo Scott Rosenberg senaryosunu yedi haneli bir fiyat etiketi için satın aldı. Rosenberg, Venom'u yazmasıyla tanınıyor ve aynı zamanda Jim Jones'ta yönetici yapımcı olarak görev yapacak. Rosenberg'in diğer yazarlık çalışmaları arasında Gone in 60 Seconds, Con Air, Jumanji: Welcome to the Jungle ve devamı olan Jumanji: The Next Level yer alıyor. DiCaprio, 900'den fazla insanın hayatını alan bu trajik olayı aydınlatmaya yardımcı olacak olan filmde Appian Way Company ve Jennifer Davisson ile birlikte yapımcılığını üstlenecek. Appian Way; The Revenant, Shutter Island, The Aviator ve The Wolf of Wall Street gibi DiCaprio başrollü modern klasiklerin yayınlanmasına yardımcı oldu.



Oscar ödüllü oyuncu, uyuşturucu bağımlısı bir borsa komisyoncusu, ölüme terk edilmiş bir sınır insanı ve herhangi bir onay işareti ararken mücadele eden bir aktör gibi bir sürü zorlu rol oynadı, ancak bu en zorlu psikolojik rollerden biri olabilir. Jim Jones, 1955'te Indianapolis'te Halk Tapınağı'nı kurdu ve Hıristiyan Sosyalizmini tamamen teşvik ederek, onun Tanrı olduğunu ilan ederken geleneksel Hıristiyanlığı reddetti. 1974'te Guyana'da Jonestown'u inşa etti ve ABD hükümetinin baskısından arınmış bu sosyalist cennette onunla birlikte yaşamak için bir takipçi kitlesi kazandı.

ABD hükümetinin Kasım 1978'de insan hakları ihlali raporları nedeniyle siteye Temsilci Leo Ryan'ı göndermesinden sonra, Ryan ve diğer dört Jonestown firarisi Jones'un takipçileri tarafından vurularak öldürüldü. Bu trajik olaydan sonra Jones, siyanürlü Flavor Acid içerek takipçilerine toplu bir cinayet-intihar düzenledi. Bu, 304'ü çocuk olmak üzere 918 üyenin hayatını aldı.



DiCaprio'nun bu rolün de üstesinden geleceği konusunda muhtemelen kimsenin şüphesi yoktur. Inception yıldızı en son Quentin Tarantino'nun Once Upon a Time in Hollywood filminde sinemada görüldü. Şimdilerde Adam McKay'in yönettiği Netflix komedisi Don't Look Now ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. DiCaprio, The Revenant'taki rolüyle 2016'da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmadan önce yedi dalda Oscar'a aday gösterilmişti.

Jim Jones için henüz bir çıkış tarihi yok.

Kübra Karasu