sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 14 Kasım 2022

Lupita Nyong'o "Black Panther: Wakanda Forever"da İspanyolca Konuşmanın Bir Hediye Olduğunu Söyledi

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Black Panther: Wakanda Forever, hem siyahi bir kahramanı hem de güçlü bir siyahi kadın karakteri ön plana çıkaran ilk ana akım süper kahraman filmi olarak dalgalar yaratıyor. Ayrıca filmi izlediğinizde, Afrika kültürünün senaryonun en ince ayrıntılarına kadar kusursuz bir şekilde entegre edildiği görülüyor. Bu da süper kahraman dünyasında neredeyse hiç görülmemiş bir detay.

Black Panther: Wakanda Forever, yukarıda saydığımız birçok önemli noktayı bir adım öne taşımayı başardı. Yapımın kültürel etkiyi genişletme kararı, Lupita Nyong'o'nun İspanyolca'yı rolüne dahil etmesine de olanak tanıdı; özellikle de karakteri Nakia, Namor ve onun sualtı imparatorluğu hakkında bilgi aramaya gittiğinde.



Mexico City'de Kenyalı bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Nyong'o, Entertainment Weekly'nin Around The Table programına verdiği röportajda bu fırsatı bir hediye olarak gördüğünü söyledi. Ünlü oyuncu konuyla ilgili, "Bunun için çok heyecanlandım. Bu sadece gerçek bir hediyeydi ve bunu yapmaktan çok ama çok mutluydum... Hep İspanyolca çalışmak istemişimdir ve en çılgın hayalimin Black Panther'da gerçekleşeceğini asla hayal etmemiştim." açıklamasını yaptı. Nyong'o ayrıca "Meksika'da doğmak ve Mezoamerikan kültürünün temsil edilmesi bana çok yakın bir şey." diye de ekledi.

Black Panther: Wakanda Forever şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu