sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 24 Haziran 2022

"Mad Max: Fury Road"ın Öncesini Konu Alacak "Furiosa"da Charlize Theron'ın Yerine Gelecek İsim Belli Oldu!

Mad Max: Fury Road'ın öncesinde geçecek Furiosa filmiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Furiosa'nın yayınlanan resmi özeti, Mad Max: Fury Road evreninin yeni filminde kötü adam Immortan Joe'nun da yer alacağını doğruladı. Özet aynı zamanda Furiosa'nın başlangıç ​​hikayesiyle ilgili yeni ayrıntıları izleyicilere sunuyor.

George Miller'ın kıyamet sonrası fantastik evreninde (Mad Max: Fury Road), uzun zaman önce verimli mahsuller üretebilen efsanevi ülke olan Green Place bahsedilmişti. Furiosa'nın özetinden anlaşıldığı gibi, yeni film bizi Green Place'in hala yeşil olduğu zamanlara götürecek. Film, çorak topraklarda dolaşan zorbalardan biri olan Warlord Dementus tarafından bu huzurlu ve bereketli topraklardan kaçırılan genç savaşçının hikayesini anlatacak. Dementus, 2015'te çıkan Mad Max oyununda da olduğu için film için yaratılmadı.


Anya Taylor-Joy

Furiosa Dementus'u ana kötü adam yapmanın yanı sıra, Immortan Joe'nun da dönüşünü izleyiciyle buluşturacak. Özete göre, Dementus ve Biker Horde, Immortan Joe'nun Citadel ile karşılaşacak ve bu da iki tiran arasında büyük bir çatışmaya yol açacak. Furiosa, evinin yolunu bulmak için bu savaşı kullanmak zorunda kalacak ve bu süreçte Fury Road'un büyük savaşçısı olacak.

Furiosa'da Dementus'u kimin oynayacağını henüz bilmiyoruz, ancak Chris Hemsworth'un kötü adam rolüne girme olasılığı yüksek. Yeni filmde Anya Taylor-Joy da Fury Road'da Oscar ödüllü Charlize Theron tarafından canlandırılan Furiosa rolüyle karşımıza çıkacak. Ana oyuncu kadrosunu tamamlayan isim ise Immortan Joe rolünü üstlenen Tom Burke. Fury Road'da kötü adamı Hugh Keays-Byrne canlandırmıştı.

Önceki dört Mad Max filminin hepsinde yer alan George Miller, Nico Lathouris ile birlikte yazdığı bir senaryodan Furiosa'yı da yönetiyor. Fury Road'un Oscar ödüllü ekibinden ayrıca yapım tasarımcısı Colin Gibson, kurgucu Margaret Sixel ve makyaj tasarımcısı Lesley Vanderwalt da yeniden ekipte. 

Furiosa'nın 24 Mayıs 2024'te sinemalarda olması bekleniyor.

Furiosa'nın Resmi Özeti

Dünya düşerken genç Furiosa (Anya Taylor-Joy), Green Place'de yakalanır ve Savaş Lordu Dementus tarafından yönetilen büyük bir Biker Horde'un eline geçer. Wasteland'ı süpürürken Ölümsüz Joe'nun başkanlık ettiği Citadel'e rastlarlar. İki Tiran hakimiyet için savaşırken, Furiosa eve dönüş yolunu bulmak için araçları bir araya getirirken birçok denemeden sağ çıkmak zorunda kalır.

Kübra Karasu