sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Temmuz 2022

Merakla Beklenen "Dune: Part 2"nin Vizyon Tarihi Ertelendi!

Warner Bros. bugün Dune: Part 2'nin vizyona tarihini ertelediğini duyurdu.

Bilim kurgu destanı Dune'un devam filminin gelecek yıl 20 Ekim'de yayınlanması planlanıyordu. Şimdi ise vizyon tarihinin neredeyse bir ay ertelendiği açıklandı. Dune: Part 2, 17 Kasım 2023'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Timothée Chalamet tarafından canlandırılan Paul Atreides, hayatına yönelik suikast girişiminden kaçtıktan sonra yolculuğuna devam etmeye hazırlanıyor.

Yeni vizyon tarihi aynı zamanda Dune: Part 2'yi merakla beklenen başka bir film ile karşı karşıya getiriyor. Çünkü Açlık Oyunları serisinin öncesini konu alan The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes de Dune: Part 2 ile aynı gün vizyona girecek.



İlk filmde rol alan Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgaard ve Josh Brolin'in yanı sıra devam filminin kadrosuna Léa Seydoux, Florence Pugh, Austin Butler gibi yeni genç yıldızlar da eklendi. Denis Villeneuve da Jon Spaiths ile birlikte yazdığı bir senaryoyla bir kez daha yönetmen koltuğuna geri dönüyor.

Dune, yazar Frank Herbert'in en çok satan ve klasik bilimkurgu romanından uyarlanmıştı. 2021'de vizyona giren ilk film, Oscar Ödülleri'nde de on adaylıktan altı kategoride ödül kazandı.

Dune: Part Two, 17 Kasım 2023'te sinemalarda. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu