sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Temmuz 2022

Merakla Beklenen "Dune: Part 2"un Çekimleri Başladı!

Denis Villeneuve'ün görsel başyapıtı Dune'un devam filminin çekimleri başladı. 

Çekimlerin başladığı filmin resmi Twitter hesabından duyuruldu. Warner Bros. yakın zamanda filmin vizyon tarihini 20 Ekim 2023'ten 17 Kasım 2023'e ertelemişti. 

Dune'un ilk filmi, Paul Atreides'in babası tehlikeli gezegenin idaresini kabul ederken Arrakis'e gelişini konu alıyordu. Bununla birlikte, güçler baharat denilen değerli bir kaynağı kontrol etmek için çatışırken kaos başlar. Kaostan sadece Paul ve annesi Leydi Jessica hayatta kalır ve çölde Stilgar'ın kabilesi ve Paul'ün rahatsız edici vizyonlarından bir kız olan Chani ile karşılaşır. İkinci film, Paul'ün yolculuğuna ve babasının Arrakis'e barış getirme hedefini gerçekleştirmeye çalışırken vizyonlarının ardındaki anlamı bulma arayışına odaklanacak.


Denis Villeneuve, Empire'a Şubat ayında verdiği bir röportajda, “Şu anda bize yardımcı olan şey, ilk defa bir evreni yeniden ziyaret ediyor olmam. Yani aynı ekiple çalışıyorum, herkes ne yapacağını biliyor, nasıl görüneceğini biliyoruz. Film daha zorlu olacak ama nereye adım attığımızı biliyoruz. Ve senaryo yazılı. Bu yüzden kendime güveniyorum.” Herbert'in kitabını ikiye bölmek ve dünyayı inşa etmekten bahsederken, "Şimdi ikincisinde daha fazla esnekliğe sahip olmak istiyorum ve bu ayrıntıların bazılarına biraz daha derine inmek mümkün olacak." açıklamasını yapmıştı.

Ekim 2021'de vizyona girmesinden kısa bir süre sonra Dune, dünya çapındaki gişede 401,8 milyon dolarlık bir hasılat elde etmeyi başardı ve aynı zamanda ödül sezonunun favorisi oldu. Film, En İyi Film ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil olmak üzere 10 Akademi Ödülü adaylığı aldı ve altı ödülü evine götürmeyi başardı.

Dune: Part Two'da Paul Atriedes rolünde Timothée Chalamet, Lady Jessica rolünde Rebecca Ferguson, Chani rolünde Zendaya, Stilgar rolünde Javier Bardem ve Baron Vladimir Harkonnen rolünde Stellan Skarsgård gibi çeşitli tanıdık yüzler yeniden karşımıza çıkacak. Devam filminde Padishah Emperor Shaddam IV olarak Christopher Walken ve Lady Margot olarak Léa Seydoux gibi yeni isimler de yer alacak. Ayrıca Elvis'in yıldızı Austin Butler'ın Feyd-Rautha'yı, Black Widow'un yıldızı Florence Pugh'un ise Prenses Irulan Corrino'yu canlandıracağı bildiriliyor.

Dune: Part Two, 17 Kasım 2023'te sinemalarda!

Kübra Karasu