sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Nisan 2022

Merakla Beklenen "Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu" Filminden Fragman ve Afiş Yayınlandı!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük tablosu Türkiye Cumhuriyeti'nin konu alındığı belgesel "Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu"ndan fragman yayınlandı.

Görkem Uludüz ve Onur Öğden'in yönettiği "Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu" filminin fragmanı izleyiciyle buluştu. Bir baş sanatçı olarak tasvir edilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve payidar kalacak o büyük tablosu Türkiye Cumhuriyeti'nin konu alındığı belgesel, duygusal anlatımları ile olduğu kadar, canlandırma sahnelerinde gösterilen büyük özen ile izleyicileri adeta sürükleyecek bir yapıt.

Afiş



Ana teması Atatürk'ün özel hayatı, kişiliği ve sanat tutkusunun olduğu belgesele, Ulu Önder'in sevdiği şarkılar eşlik ediyor. Atatürk'ün yaşayan amcazadesi Selin Söğütlügil'in birinci ağızdan ve doğrudan kaynakçalarla olan anlatımına, bir sanatçı gözü ile eşlik eden büyük ustalar Bedri Baykam ve Müjdat Gezen de belgesele renk kattı.

Geniş kadrosu, anlatım dili ve canlandırma sahnelerindeki benzerlikler ile film izleyicileri o yıllara götürmeyi hedefliyor. Atatürk'ün çoğu insan tarafından bilinmeyen özelliklerinin de anlatıldığı eser, bir çok ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Yılın iddialı belgesellerinden "Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu" 27 Mayıs'ta sinemalarda! 

Fragman


Kübra Karasu