sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 20 Haziran 2020

Mert Altınışık ''Beni Affet' Sahte Değil, Gerçek Bir Ekibin Başarısı''

'Beni Affet' dizisi ile  ününe ün katan, 'Meryem' ve daha bir çok dizide rol almış olan oyuncu Mert Altınışık, SinemaPort ekibinden Alper Ergez'e oyunculuk kariyeri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.


Merhaba Mert Bey, Hoş Geldiniz, sizleri daha yakından tanıyabilmemiz için biraz kendinizden bahseder misiniz? Hoşbulduk. Mayıs 86'da Adana'da doğmuş, Bursa'da büyümüş, çocukluğundan itibaren oyunculuk hayali kurmuş ve bunu gerçekleştirmiş, dünyayı değiştirmek isteyen biri diyebiliriz :)
İçinde bulunduğumuz karantina sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz neler yapıyorsunuz? Bu karantina sürecini ailemle geçirdim. Bu yönden bana terapi gibi oldu. Sağlık söz konusu olduğu için olması gereken fakat insanın sınırlarını zorlayan bir süreçti. Okuyamadığım çok kitabım birikmişti. Onları okuyabildim. Kendimi fazlasıyla müziğe verebildim. Açıkcası dinginliğimi arttıran bir karantina oldu. Bu yüzden bana iyi geldi diyebilirim.
Oyunculuk ile tanışmanız nasıl oldu? Henüz ilkokul 2. sınıftayken. Annemin eskilerden kalma kitaplarının arasında "Buzlar Çözülmeden" oyununu okumamla zehiri almış oldum :) O andan itibaren ateş yanmaya başladı.
‘’Beni Affet’’ gibi bu kadar çok izlenen bir dizinin bu kadar çok tutmasını ve herkes tarafından ilgiyle izlenmesini neye bağlıyorsunuz ve bu diziden ayrılmanız doğru bir karar mıydı?  'Beni Affet' ekibi, A'dan Z'ye harika bir ekipti. Hani şampiyonlar ligi derler ya öyle işte. Herkes işini severek ve yürekten yapıyordu. Samimiyet ilk sırada. Şişirilmiş, yapay değil 'gerçek' oyuncuların ve yürekten çalışan teknik ekibin başarısı diyebiliriz. Ayrılma kararına gelecek olursak, kesinlikle doğru bir karardı. 5 sene aynı karakteri oynamak ki ben 'Kemal'i' çok severim bir oyuncu için çok büyük bir risk. Bir oyuncu, kendine sürekli bir şeyler ekleyerek ilerlemeli ve insanlara samimi, güzel hikayeler anlatabilmeli.
Beni Affet dizisinden ayrıldıktan sonra ‘’Meryem’’ ve ‘’Hercai’’ dizilerinde rol aldığınızı biliyoruz.Peki yeni projeler var mı mesela sinema filmi olacak mı düşünüyor musunuz? Üniversite sırasında Türkan ve Firar dizileri ile başladım serüvenime. Bu 'Beni Affet' ve 'Meryem' ile devam etti. Hepsi çok özel bir yerde. Fakat 'Hercai' de oynamadım. Yakıştıran herkese teşekkür ederim tabi ki ama insanlar o kadar yakıştırdı ki oynadım zannediliyor. Tabi ki şu an görüşmeler devam ediyor. Umarım çok güzel projelerle tekrar izleyici ile buluşacağız. Sinema filmi projemiz şu an gündemde değil.
Mert bey ekran ışığınız çok yüksek, görselliğiniz gayet başarılı tüm bunlara dayanarak oyunculuğun yanı sıra modellik yapmayı da düşündüğünüz oldu mu hiç?  Çok teşekkür ederim. Utandırdınız. Mesleğim oyunculuk olsa da böyle şeylere kapalı değilim açıkcası. O sebeple çok keyifli olabilir, neden olmasın.
Örnek aldığınız ve özellikle aynı projede yer almak istediğiniz oyuncular var mı? Birinin ismini net bir şekilde veremem. İşini hakkıyla, namusuyla yapan herkesin yolu yordamı benim için örnektir. Bunu sürekli tekrarlıyorum, her röportajımda söylüyorum, Çetin Tekindor ile oynamak büyük hayalim. Ayrıca dizi sırasında bana çok şey öğreten ve kendisiyle oynamayı kelimelerle ifade edediğim Nusret Şenay ile tekrar tekrar oynamayı çok istiyorum.
Gönlünüzde yatan ve çok oynamak istediğiniz bir rol var mı içinizde? Gönlümde yatan ve çok istediğim rol, Atatürk 'ü oynamak ama maalesef fiziki olarak çok zor. Bunun farkında olmak üzüyor açıkcası :)
Son olarak SinemaPort okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz? Herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Bu süreçte kendilerinin ve ailelerinin sağlığına dikkat etsinler lütfen. Ve yakında görüşeceğimizi unutmasınlar. Herkese destek ve duaları için teşekkür ederim.

Röportaj : Alper Ergez - SinemaPort