sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Nisan 2022

Murat Yıldırım ve Çağatay Ulusoy’u Bir Araya Getiren Proje! İkili ‘’Cumhuriyet’’ İsimli Filmde Rol Alacak!

Murat Yıldırım ve Çağatay Ulusoy’un, Cumhuriyet isimli sinema filminde rol alma ihtimali bulunuyor.

İki başarılı isim, teklifi kabul ederse, Cumhuriyet tarihimizin bilinmeyen bir sayfasını anlatacak olan filmle beyaz perdede olacaklar. İki oyuncunun rol alma ihtimali bulunan filmin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak çekilecek.

Tarihe ışık tutacak olan filmde Cumhuriyet’in son 24 saatinde neler yaşandığı anlatılacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gece neler olduğu, tarihimizin bu önemli gününde yaşananlar filmin konusunu oluşturuyor.



Cumhuriyet filmi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına özel olarak çekilecek. Mustafa Kemal’in, “Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözünü her 29 Ekim’de tekrar ederken, bu sözün söylendiği gece neler yaşandığı da merak konusu.

Hazırlıkların devam ettiğini belirten yapımcılar önümüzdeki aylarda sete çıkmak için gün sayıyor. Oyuncu kadrosunun oluşturulması için de büyük gizlilik ve titizlik içinde çalışma yürütüldüğünü söyleyen Galip Güner, ısrarlı sorularımıza rağmen başrol oyuncuları ile ilgili bir isim dillendirmekten kaçındı. Murat Yıldırım ve Çağatay Ulusoy’un adları ile ilgili aldığımız duyumları sorduğumuzda ise imza aşamasına gelmeden isim vermenin doğru olmadığını, yakında basın toplantısıyla oyuncu kadrosunu açıklayacaklarını ama zirvedeki iddialı isimlerle görüştüklerini belirtti.