sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 26 Eylül 2021

Neşet Ertaş’ın Filmi Tartışmalarına Oğlundan Cevap!

Neşet Ertaş'ın filmi tartışmalarına oğlu Hüseyin Ertaş’tan açıklama.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Hüseyin Ertaş, "Ailenin karşı çıkması, inat etmesi, birilerini kıskanması hatta hatta para istemesi söz konusu değildir. Babamız bunu istemiyordu. Yaşarken kendisine defalarca teklifler gelmesine rağmen belgesel dışında film tekliflerini reddetti. Onun hakkında bir sürü belgeseller çekildi, kitaplar yazıldı. Belgesel yapın her türlü desteği verelim. Haddim olmayarak sormak isterim; babanızın yaşarken defalarca reddettiği şeyi yapar mısınız? Sizler de karşı çıkmaz, satar mıydınız? Bu iş her ne kadar babanız hayatta iken istememiş olsa da olacak demek ne demektir. Bu iyilik midir? güzellik midir? Bizde ata sözü dinlenir" ifadelerini kullandı.



Neşet Ertaş’ı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Neşet Ertaş Anısına karma Resim Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Program öncesi katılımcılara Neşet Ertaş'ın 'Benim Yurdum' adlı türküsünün seslendirildiği video klip konuklara izlettirildi.

Düzenlenen programda müzisyen Bayram Bilge Toker, anma etkinliklerinin uluslararası boyuta taşınması gerektiğini söyledi. Programda 'İnsan Hazinesi Ödülü'ne layık görülen Adem Göçer de Neşet Ertaş ile olan anılarını paylaştı.

Mert Altun