sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 06 Kasım 2021

Ödüllü Brodway Müzikali ‘’Wicked’’ Sinemaya Uyarlanıyor. Ariana Grande ve Cynthia Erivo Filmin Kadrosuna Dahil Oldu!

Ödüllü Broadway müzikali Wicked, bu kez beyaz perdede sevenleriyle buluşacak.

Yönetmen koltuğunda Jon M. Chu'nun bulunacağı, ödüllü Broadway müzikali Wicked'in uzun metrajlı uyarlamasında Ariana Grande ve Cynthia Erivo yer alacak. İkili bu haberi bir araya gelerek instagram hesaplarından duyurdu.



Şu an geliştirme aşamasında ve olan filmin prodüksiyonu 2022 yazında İngiltere’de başlayacak. Film, Marc Platt tarafından, Universal merkezli Marc Platt Productions aracılığıyla üretiliyor. Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Erik Baiers ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lexi Barta, projeyi Universal adına denetleyecek. Wicked, 18. yılında hala Broadway'in en sevilen gösterilerinde biri olma özelliği taşıyor.



Wicked müzikalinin konusu ise şöyle:

Popüler bir kız olan Glinda utangaç, hep yanlış anlaşılan ve yeşil ten rengine sahip Elphaba'yla Shiz Üniversitesi'nde büyücülük öğrencisi olarak tanışır. Diyarın daha önce anlatılmamış hikayesi olma iddiasıyla yola çıkan Wicked, "iyi" ve "kötü" kavramlarının nasıl oluştuğuna odaklanıyor. Frank L. Baum'un dünyaca ünlü hikayesi Oz Büyücüsü'ne alternatif bir arka plan hikayesi olarak yazılan müzikal, Dorothy gelmeden çok önce Oz Diyarı'nda neler olup bittiğini ve iyi kalpli peri Glinda ile Batı'nın kötü cadısının kimliklerinin nasıl oluştuğunu gözler önüne seriyor.