sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 01 Ocak 2022

Örümcek Adam Tom Holland, Martin Scorsese’yi Eleştirdi: ''Marvel Filmleri Gerçek Sanat!''

Tom Holland, Marvel filmleri için "sinema değeri yok" diyen Martin Scorsese'ye yanıt verdi.


Son yıllarda "Goodfellas", "Taxi Driver", "The Wolf of Wall Street" gibi ünlü filmlerin yönetmeni Martin Scorsese dahil birçok yönetmen süper kahraman filmlerinin ‘sanat’ olmadığını belirterek bu yapımları eleştirmişti. 



Scorsese 2019 yılında verdiği röportajda; Marvel filmlerine atıfta bulunarak bu yapımların gerçek sinema olmadığını, onları ‘’lunapark eğlenceleri’’ne benzettiğini belirtmişti. Scorsese’nin açıklamalarından sonra da birçok yüksek profilli yönetmen konu hakkında ikiye ayrıldı. Bazıları Scorsese’ye katıldığını aktarırken, "Magnolia" ve "There Will Be Blood" gibi filmlerin Oscar adayı yönetmeni Paul Thomas Anderson gibi diğer yönetmenler de Marvel filmlerini övdü.

Geçen hafta vizyona giren "Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok" filminin başrolünde yer alan Tom Holland da konuyla ilgili düşüncelerini The Hollywood Reporter’da yaptığı açıklamalarla dile getirdi. Marvel filmlerinin ‘gerçek sanat’ olarak nitelendirilmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Holland, “Scorsese’ye ‘Bir Marvel filmi çekmek ister misin?’ diye sorabilirsiniz ama o bunun nasıl bir şey olduğunu anlayamaz çünkü daha önce hiç Marvel filmi çekmedi. Ben hem Marvel hem de Oscar adayı olabilecek filmlerde yer aldım. Aralarında gördüğüm tek fark birinin diğerinden çok daha fazla bütçeye sahip olmasıydı. Bunun dışında; karakterler, senaryolar ve yönetmenlerin filmleri aktarış şekli tamamen aynıydı. Bu yüzden Marvel filmlerinin ‘gerçek sanat’ olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 



Oyuncu sözlerine; “Marvel filmlerinde Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch, Scarlett Johansson gibi Oscar’lık filmlerde oynamış insanları görebilirsiniz. Bu önemli oyuncular da size süper kahraman filmleri ile diğer filmler arasında pek bir fark olmadığını söyleyeceklerdir. Hatta aradaki tek farkın kostümler olduğunu bile söyleyebilirler.” Şeklinde devam etti.