sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 28 Ekim 2021

Oscar Isaac, "Dune" Filmindeki Paul & Leto Arasındaki Baba-Oğul İlişkisi Hakkında Konuştu!

Oscar Isaac, yakın zamanda vizyona giren Dune'da Timothée Chalamet'in canlandırdığı Paul karakterinin babası Duke Leto Atreides'i canlandırdı. Isaac kısa süre önce The Hollywood Reporter ile yaptığı röportajda, Chalamet ile gerçek hayatta sadece 15 yıl ayrı olmalarına rağmen aile dinamiklerine nasıl yaklaştıklarını ve ilişkilerinin benzer durumları ele almış diğer filmlerden nasıl farklı olduğunu tartıştı.

Filmin ilk perdesinde Dük ve Paul, ana gezegenlerini geride bırakmaya hazırlanırken atalarının mezarları arasında yürüyorlar. Bildiği her şeyi terk etme ve bu hareketin onun için ne anlama geldiği konusunda gergin olan Paul, "Ya Atreides Hanesi'nin geleceği ben değilsem?" sorusunu soruyor. Dük ise, Paul'un önüne konan geleceği kabul etse de etmese de hala en önemli şeyin o olduğunu söylüyor.



Bir bilim kurgu filminde, bu tarz istikrarlı ve sevgi dolu aileler genelde olmaz. Isaac'in kendisinin de söylediği gibi: "Bu fikir, Dük'ün oğlunu hangi sıfatla olursa olsun kabul etmesiyle ortaya çıktı. Çünkü genellikle filmlerde olan klişe, 'Seni olmana ihtiyacım olan lidere dönüştürüyorum!'du. Bunun yerine, 'Hey, seni anlıyorum. Bu senin için zorsa da anlıyorum, belki de öyle olacak ve sorun değil. Ama içinde bunu yapabilecek bir şey varsa, bil ki seni desteklemek için buradayım ve yapacağım. Sana bildiğim her şeyi öğreteceğim.' diyor. Bunun kitapta ima edilen, ancak doğrudan söylenmeyen şeylerin güzel bir damıtılması olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Filmdeki aile bağı, hikâyenin daha dokunaklı ve dramatik unsurlarını da besliyor. Kuşkusuz filmin sadece hayranlar tarafından değil, eleştirmenler tarafından da başarılı olmasına izin veren ve haklı olarak hak ettiği devam filmini kazanan da bu aile bağıydı. Dune 2'nin Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Dune ise şimdi sinemalarda.

Kübra Karasu