sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 31 Ekim 2021

Paul Verhoeven İmzalı "Benedetta"dan Yeni Fragman Yayınlandı!

Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan filmden yeni fragman yayınlandı.



Bu yılki Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan film, tipik bir Verhoeven projesine özgü kutuplaşmış tepkiler aldı ve bu aralık ayında sınırlı sayıda sinemada gösterime girecek. Film ayrıca daha sonraki bir tarihte dijital kiralama yöntemiyle de satışa sunulacak.

Benedetta, tarihçi Judith C. Brown'ın 1986 tarihli Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy adlı kitabından uyarlandı ve iddiaya göre yoğun ruhsal vizyonlar yaşadığı iddia edilen, 17. yüzyıl İtalyan rahibesi Benedetta Carlini'nin hayatını çevreleyen tartışmaları konu alan tarihi bir drama. Virginie Efira, dini tutkusuyla aziz ve günahkar arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran, hem dini hem de cinsel sınırları zorlayan ve manastırında soru işaretleri uyandıran itibarlı rahibe rolünde yer alıyor. Charlotte Rampling ve Lambert Wilson da kilisede Benedetta'nın vizyonlarının ardındaki gerçeği ve bunların arkasındaki nedenleri ortaya çıkarmaya çalışan iki figür olarak rol alıyorlar.



Bu proje, Paul Verhoeven'ın 2016'da vizyona giren ve Isabelle Huppert ile birlikte Virginie Efira'nın da başrolde olduğu Elle'den bu yana ilk filmi. Benedetta, Verhoeven'in şok edici görüntüler ve sosyal yorumlar arasında gidip gelme eğilimini öne çıkaran tartışmalara ilham vereceğinden emin. Verhoeven, en çok Starship Troopers, Showgirls ve Total Recall gibi filmlerle tanınıyor.

Benedetta'nın yapımcılığını IFC Films üstleniyor. Film, Elle'de Verhoeven ile birlikte çalışan David Birke ve Verhoeven tarafından yazıldı. Benedetta, 3 Aralık 2021'de belirli sinemalarda vizyona girecek. 

Fragmanı izlemek için: