sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 09 Ocak 2022

Pedro Almodóvar'ın İngilizce Filmi ‘’A Manual for Clean Women’’da, Cate Blanchett Başrolde!

İkili ilk kez bir araya gelerek sinemaseverleri şimdiden heyecanlandırdı.

Cate Blanchett’in Pedro Almodóvar'ın ilk İngilizce uzun metrajlı filmi “A Manual for Cleaning Women”da rol almak için resmi olarak imza attığı duyuruldu. Filmin yapımcılığını; Andrew Upton ve Coco Francini, Cate Blanchett ile Dirty Films çatısı altında üstleniyor.

Film, Lucia Berlin'in çok sayıda zorlu işte çalışan kadınlar hakkında 43 hikaye içeren aynı adlı kısa öykü koleksiyonunun bir uyarlaması olacak. Blanchett'in prodüksiyon şirketi Dirty Films'in, El Deseo ile New Republic Pictures adına uzun metrajlı filmin yapımcılığını üstlendiği ve projenin erken gelişim aşamalarında olduğu bildirildi.



Blanchett'ın “A Manual for Cleaning Women”a ek olarak, şu anda 2022'de vizyona girmesi beklenen üç filmi daha mevcut: Todd Field'ın “TÁR”, Guillermo del Toro ve Mark Gustafson'ın “Pinocchio” ve Eli Roth'un “Borderland” filmleri bu üç filmi oluşturuyor.

Usta yönetmen Almodóvar, aralık ayında senaryoyu İngilizce'ye çevirmeden önce İspanyolca yazdığını söyledi. “Talk to Her” (2002) ile orijinal senaryosuyla Oscar kazanan Almodovar, Tilda Swinton'ın oynadığı 2020 yapımı kısa filmi “The Human Voice”la İngilizce film yapımcılığını denedi.