sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 11 Kasım 2021

Pixar "Sevimli Canavarlar"ın 20. Yılını Sessiz Kısa Film ile Kutladı!

Pixar, hit filmleri Monsters Inc'den (Sevimli Canavarlar) uyarlanan, içinizi ısıtacak kadar sevimli bir kısa film paylaştı. 

Kısa film, bilgisayar animasyonlu filmin ilk kez ekrana gelmesinin 20. yıl dönümünde kutlamalarının bir parçası olarak yaratıldı. Pete Docter'ın yönettiği orijinal film, Monstropolis'teki (canavar dünyasının en büyük şehri) en büyük korku fabrikasında çalışan iki canavar Mike Wazowski (Crystal) ve James P. Sullivan namı diğer Sulley'in (Goodman) hikayesini anlatmıştı.

Sulley, canavar dünyasını insan dünyasına bağlayan portal kapılardan birini açık bırakarak birinin büyük bir hata yaptığını keşfettiğinde, bir kızın canavarlar dünyasına girmesi için yeterli zaman bırakarak kapıyı inceler. Mike ve Sulley, kızı düşmanları Randall'dan (Buscemi) saklamanın bir yolunu bulmalı ve onun dünyasına fark edilmeden ve güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamalıdır. Boo lakabını taktıkları kızın tüm kasabayı çığlıklardan daha güçlü bir şeyle -kahkahalarla- güçlendirebildiği keşfedildiğinde ise işler karışır.

Kısa film ise izleyicilere, müzikal arka planla karakterlerin ne söylediğini ara başlıklarla anlatarak orijinal filmin özünü gösteriyor.

Kısa Film:
 

Kübra Karasu