sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 30 Nisan 2022

Ralph Fiennes ve Juliette Binoche Yeniden Bir Arada!

1990'lı yıllarda "İngiliz Hasta" ve "Uğultulu Tepeler" filmlerinde birlikte rol alan iki yıldız, Uberto Pasolini'nin yeni filmi için yeniden bir araya geliyor.

Efsane oyuncular Ralph Fiennes ve Juliette Binoche, Uberto Pasolini'nin "The Return" filmi için yeniden bir araya geliyor. Fiennes ve Binoche, 1992 yılında Emily Bronte'nin klasik romanından uyarlanan "Uğultulu Tepeler" (Wuthering Heights) filminde ve 1996 yılında Anthony Minghella'nın yönettiği ikonik film "İngiliz Hasta"da (The English Patient) birlikte rol aldılar.



"The Full Monty" ve "Nowhere Special"ın Oscar adayı yönetmen Pasolini'nin yeni filmi "The Return" şimdiye kadar yaratılmış en önemli edebiyat eserlerinden biri olan Odysseia Destanı'nın cesur bir yeniden anlatımı olacak. Senaryoyu "Master and Commander: The Far Side of the World" filminin de senaryosunu yazan John Collee tarafından kaleme alınacak.

Homeros'un derlediği destan, Yunan kahramanı Odysseus'u ve onun Truva'nın düşmesinden sonra evine yaptığı dönüş yolculuğunu konu edinmiştir. On sene süren Truva Savaşı'ndan sonra Odysseus’un evinin bulunduğu İthake’ye dönmesi bir on sene daha alır. Öldüğü varsayılan Odysseus’un yokluğunda, karısı Penelope ve oğlu Telemakhos, Penelope ile evlenmek isteyen bir grup azılı taliple baş etmek zorundadır.

Filmin bu destana orijinal bir bakış açısı getireceği biliniyor. Ralph Fiennes, Odysseus'u; Juliette Binoche ise Penelope'yi canlandıracak. Filmin oyuncu kadrosunda başka hangi isimlerin rol alacağı henüz bilinmiyor.

Mert Altun.