sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 27 Kasım 2021

Ridley Scott, ''The Last Duel’'un Gişede Beklentinin Altında Kalmasının Nedenini Z Kuşağına Yükledi!

Ridley Scott imzalı The Last Duel filmi gişe rakamlarında bekleneni veremedi. Ünlü yönetmen bu durumun sebebini telefonların gençleri yanlış yönlendirmesine bağladı.



Ünlü yönetmen Alien ve Blade Runner gibi kült eserlerini dizi olarak yeniden uyarlarken beyaz perdede House of Gucci ve The Last Duel gibi filmlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Ancak Eric Jager’ın aynı isimli romanından uyarlanan ve yıldız isimlerin rol aldığı tarihi drama yapımı Son Düello gişede bekleneni veremedi. 100 milyon dolarlık bütçesine rağmen yalnızca 27 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde edebilen film yapımcılarını üzdü.

Başrollerinde Ben Affleck ve Matt Damon’un bulunduğu yapım, iki şövalye arasında gerçekleşen tarihin son düellosunu konu ediniyor. Filmde ayrıca Jodie Comer ve Adam Driver gibi önemli isimler de yer alıyor.



Ridley Scott, The Last Duel’in beklentilerin altında kalmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Yeni Kuşak Telefondan Anlatmadığınız Sürece Sizi Dinlemiyor”83 yaşındaki yönetmenin Variety’ye verdiği röportajda filmin izlenmemesi ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Scott bu durum için okları milenyum jenerasyonuna ve cep telefonlarına doğrultuyor. Disney filmin tanıtım ve reklamında inanılmaz bir iş çıkardı. Yöneticiler filmi gerçekten beğenmişlerdi, dolayısıyla reklamlar, basın gösterimleri mükemmeldi. Bana kalırsa bugün genel olarak izleyicilerde karşılaştığımız problem lanet olası cep telefonları. Milenyum kuşağı, eğer bir şeyi cep telefonundan anlatmıyorsanız onu kesinlikle dinlemek istemiyor. Genel anlamda Facebook ile yaşadığımız şey de bu değil mi? Son jenerasyona yersiz bir güven duygusu verip onları değişik yollara itenin de aynı şey olduğunu düşünüyorum.”