sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Kasım 2021

Ridley Scott, "The Last Duel"un Düşük Gişe Rakamlarının Hayal Kırıklığı Olduğunu Söyledi

Yönetmen Ridley Scott, son tarihi destanı The Last Duel'in gişe başarısızlığının "son derece hayal kırıklığı" olduğunu söyledi.

Ridley Scott, The New York Times'a yılın ikinci filmi House of Gucci'yi tanıtan yeni bir röportajda bunun onun iyi tarafından bakmasını engellemeyeceğini de ekledi..

Jodie Comer, Adam Driver, Matt Damon ve Ben Affleck'in başrol oynadığı The Last Duel, geniş bir saray entrika hikayesi. Orta çağ Fransa'sında geçen film, Eric Jager tarafından yazılan The Last Duel: A True Story of Trial by Combat by Medieval France adlı kitaptan uyarlandı. Scott, filmde Rashomon efektini kullanarak hikayeyi üç zıt bakış açısıyla anlattı.



Film 100 milyon dolarlık bir bütçeyle yapıldı, Amerika'da sadece 10 milyon dolar kazandı ve dünya çapında 30 milyon dolardan daha az bir parayla gişesini kapamış gibi görünüyor. The Last Duel gibi yetişkinlere yönelik dramalar yıl geçtikçe daha az oluyor ancak hem kamera önünde hem de arkasında yer alan yetenekler göz önüne alındığında, 2021'in en dikkate değer ticari hayal kırıklıklarından biri.

Eylül ayında Venedik Film Festivali'ndeki galasının ardından The Last Duel, 15 Ekim'de olumlu eleştirilerle vizyona girdi. Film hem eleştirmenlerce oldukça beğenildi hem de izleyen kitle övgü yağmuruna tuttu. Şüphesiz izlenmesi gereken film listelerinde de yerini alacak yapımlardan. Bunun "hayal kırıklığı" olarak nitelendirilmesi de tam bu yüzden. Ortada gayet güzel bir yapım var fakat gişede karşılığı maalesef yok. Türkiye'de 14.339 kişi tarafından sinemalarda izlenen film toplam ₺370.436 hasılat elde etti.

Kübra Karasu