sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 26 Aralık 2022

Ryan Coogler Orijinal "Black Panther 2" Hikayesini Açıkladı!

Black Panther: Wakanda Forever'ın stüdyonun standart hikaye anlatma tarzından en çok uzaklaşan Marvel filmlerinden biri oldu. Bunun nedeni Chadwick Boseman'ın kolon kanseri nedeniyle aramızdan ayrılmasıydı. Stüdyo karakteri oynayacak başka bir isim bulmak yerine, hikayeyi değiştirmeyi ve yeniden şekillendirmeyi seçti. Filmin yönetmeni ve senaristi Ryan Coogler, The New York Times'a verdiği bir röportajda, senaryonun orijinal versiyonunun onu diğer Marvel filmlerinden çılgınca farklı kılacak unsurları zaten içerdiğini açıkladı. 

Röportajda Coogler, Chadwick Boseman liderliğindeki ilk Kara Panter 2'nin hikayeye Toussaint'i (Divine Love Konadu-Sun) - T'Challa ve Nakia'nın (Lupita Nyong'o) oğlu - nasıl dahil ettiğini anlattı:

"Kesinlikle bizim yaptığımız gibi değildi. Bir babanın gözünden bir baba-oğul hikayesi olacaktı çünkü ilk film oğulların gözünden bir baba-oğul hikayesiydi. Senaryoda T'Challa, oğlunun hayatından [Blip yüzünden] bu zorunlu beş yıllık ayrılığı yaşayan bir babaydı. İlk sahne animasyon dizisiydi. Nakia'nın Toussaint ile konuştuğunu duyarsınız. 'Bana baban hakkında ne bildiğini anlat' diyor. Babasının Kara Panter olduğunu bilmediğini anlıyorsun. Onunla hiç tanışmadı ve Nakia, Haitili biriyle yeniden evlendi. Sonra gerçeğe dönüyoruz ve herkesin Blip'ten döndüğü gece. T'Challa'nın çocukla ilk kez tanıştığını görüyorsunuz."


Coogler ayrıca ilkinden hemen sonra başka bir zaman atlaması olacağını açıkladı:

"Sonra üç yıl ileri gidiyor ve [T'Challa] aslında eş-ebeveynlik yapıyor. Orada Chad için bazı çılgın sahneler vardı, adamım. Filmin kod adı 'Yaz Tatili' idi ve film, çocuğun babasıyla geçirdiği bir yazı konu alıyordu. Sekizinci doğum günü için, çalılıklara çıktıkları ve karada yaşamak zorunda oldukları bir ayin yaparlar. Ama bir şey olur ve T'Challa, oğlunu kucağında alıp dünyayı kurtarmak zorunda kalır. Film buydu."

İlk versiyonda, T'Challa elinden geleni yapıyor çünkü oğluyla geçirdiği o beş yılı asla geri alamayacağını biliyor. Yeni versiyonda, Wakandalılar liderlerinin gitmiş olduğu gerçeğini kabullenmek zorunda ve Shuri (Letitia Wright) kendisine verilen durumla yetinmek zorundadır.

Black Panther: Wakanda Forever şu anda sinemalarda.

Kübra Karasu