sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Haziran 2022

''Sanat biatı reddeder'' di Disney+ parayı basmadan önce!

Pandemi ile birlikte hayatımıza giren dijital platformların sayısı gün geçtikçe artıyor. Yerli dijital platformlar can çekişirken yabancı sermayeli büyük reklam kampanyaları ile dikkat çekiyor.
 
Son zamanlarda kafamızı nereye çevirsek Disney+ reklamı görüyoruz. Tv kanallarında, sosyal medyada, bilboardlarda, raketlerde, duvarlarda, köprülerde hatta ne gariptir ki sektörü bitirmeye çalışan platform reklamlarını sinema salonlarının içlerinde görüyoruz.
 
Disney+ agresif bir şekilde sektöre giriş yaptı. Milyon dolarlar harcadığı reklam kampanyaları dışında yine milyon dolarlar harcayarak sanatçılara bonservis ücretleri ödeyerek özel anlaşmalar yaptı.
 
Peki nedir bu bonservis ücreti;
Platform sanatçıya milyonlarca liralık bonservis ücreti ödeyerek diyor ki sen benim ve bana bağlı olan fox tv dışında hiç bir tv kanalı veya platform ile anlaşma sağlayamazsın. Platform olarak ya benim ya da bana bağlı olan tv kanalının sana getireceği projede yer alacaksın. Yer alacağın proje içinde ayrıca para ödeyeceğim. Kısacası platform diyor ki; Para bende ve ben seni, seninle birlikte tv, sinema, dijital platformu kitliyorum ben ne dersem o olur!
 
''Sanat biatı reddeder; asidir, aykırıdır ve özgürlüğü tercih eder. Aykırı olmaktan ve özgürlükten beslenir. Doğası gereği muhaliftir ve iktidar karşıtıdır.''
 
Disney+ ile anlaşma yapan başta Şahan Gökbakar olmak üzere tüm sanatçılara soruyoruz!
 
Ne oldu sizin sanatçı kişiliğinize?
 
Ülkemizin siyasilerine fabrikalarımızı, topraklarımızı Katarlılara sattınız eleştirisi yapıyordunuz.
 
Peki siz sanatınızı kaç paraya Amerikalılara sattınız?