sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Kasım 2021

"Scream 5"ın Yeni Afişinde Yüzlerce Ghostface Maskesi Var!

Scream resmi Twitter hesabı, korku serisinin klasik katili Ghostface'i içeren yeni bir poster yayınladı.

Yeni posterde, ikonik maske, yüzlerce küçük resimden oluşan bir kolajdan oluşuyor. Sonuç biraz ürkütücü olsa da, yeni poster bize Ghostface'in maskesini takmış birçok katili hatırlatıyor.

Yeni afiş aynı zamanda serinin sloganı olan "Her zaman tanıdığınız biri", önceki her Scream filmindeki katilin şaşırtıcı bir şekilde seyircinin kurban sanabileceği bir kişi olduğunun ortaya çıkmasına atıfta bulunuyor. Sonda katilin kimliğini ifşa etme geleneğini sürdürmek için Scream, senaryonun birden fazla versiyonunu kullandı ve post prodüksiyonda farklı kurgular yaptı. Scream'in ekibi, istenmeyen sızıntılardan o kadar kaçınmak istedi ki, film çekilirken Ghostface'in kimliği oyunculara bile gizli tutuldu.

Afiş



Bu sefer katilin kim olduğunu öğrenemeyecek olsak da en azından Scream sinemalarda gösterime girene kadar pek çok tanıdık yüzün devam filmine geri döneceğini şimdiden biliyoruz. Scream'in ilk görüntüleri; Neve Campbell'ı Sidney Prescott, Courteney Cox'u gazeteci Gale Weathers', Marley Shelton'ı Şerif Judy Hicks' ve David Arquette'i kanun adamı Dewey Riley olarak geri döneceğinin haberini vermişti. Bu önemli dört karakter, önceki filmlerde hayranların favorisi olduktan sonra beşinci filmde de yer alacak.

Scream ayrıca Roger L. Williams ve Marley Shelton'ı da yeniden izleyiciyle buluşturacak. Yeni katılanlar arasında Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Mikey Madison, Kyle Gallner, Dylan Minnette ve Sonia Ben Ammar yer alıyor. Tabii ki, herhangi bir oyuncu hem potansiyel bir kurban hem de bir şüpheli olduğundan, devam filminin bitmesinin birçok farklı yolu olacaktır.

Bir sonraki Çığlık, serinin geç Wes Craven tarafından yönetilmeyen ilk bölümü olacak. Bunun yerine, Ready or Not yönetmenleri Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett filmi yönetiyor. James Vanderbilt ve Guy Busick, önceki senarist Kevin Williamson'ın yürütücü yapımcılığını üstlendiği filmi yazacak.

Scream'in merakla beklenen filmi 14 Ocak 2022'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 

Kübra Karasu