sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 19 Aralık 2022

“Sil Baştan Kaynanam” Filminde Rol Alan Billur Pınar Yılmaz Sinemaport’a Konuştu!

9 Aralık'ta sinemalarda vizyona giren Sil Baştan Kaynanam filmi ile izleyiciyle buluşan Billur Pınar Yılmaz, Sinemaport'tan Alper Ergez'in sorularını yanıtladı.

Merhaba Billur hanım öncelikle sizi biraz tanıyabilirmiyiz? Billur Pınar Yılmaz kimdir?

17 Ekim 1992 tarihinde İstanbul’da doğdum. Yüreğinde oyunculuk yapma isteği %100 olan çalışırken her şeyi unutan bu iş için doğmuş bir insan :)

Oyunculuk hayatınız nasıl başladı?

İlkokulda başladı öğretmenlerimin her özel günlerde beni sunucu yapıp şiir okutmaları ile aslında hiç aklımda yokken bir anda o sahne büyüsü beni de içine aldı sonrasında hep tiyatro kursları vs derken en son üniversitede konservatuara giderek yavaş yavaş işe başlamış oldum.

9 Aralık'ta seyircisiyle buluşan ‘’Sil Baştan Kaynanam’’ sinema filminde rol aldınız. Bu projenin hazırlık sürecinden biraz bahsedebilir misiniz? Projeye nasıl dahil oldunuz?

Aslında bu işi biraz hayal etmiş olabilirim çünkü komedi oynamayı ve komedi filmleri izlemeyi çok seviyorum. Gene pandemi döneminde evde Nasipse Olur izliyorum 28. kere falan 😂 sonra telefonum çaldı, Sil Baştan Kaynanam ismindeki filmin cast direktörü bana bu işi anlattı ve Nasipse Olur'un devamı niteliğinde olacağını söyledi. Zaten öncesinde de beğenerek izlediğim için hemen kabul ettim. Biz filmde 3 kız kardeşi oynuyoruz, hazırlanma sürecimizde de aramızda bağ kurabilmek için sürekli birbirimizi gözlemledik. Ben tek çocuğum o yüzden bu abla kardeş olayı bana çok eğlenceli geldi :)

"Sil Baştan Kaynanam" sinema filminde izleyiciyi neler bekliyor? Nasıl bir proje, neler söylemek istersiniz?

Çok komik sıcak aile dizisi izleyiciyi sıkmıyor. Güzel bir kurgusu var, içinde bulunduğumuz şu günlerde bizi bolca eğlendirecek :)

Bugüne kadar Mucize, Celal ile Ceren, Beni Unutma, Kalbim Dört Mevsim, İstanbul’da Aşık Oldum, Kayıp Prenses, Acemi Cadı, Hatırla Sevgili, Annem, Bekar Bekir ve Dünyanın En Güzel Kokusu 2 gibi bir çok sinema ve dizi projesinde de rol aldınız. Peki sinema dışında dizi projesi de düşünüyor musunuz?

Evet düşünüyorum ama içime sinecek güzel bir iş istiyorum çünkü biz sıcak aile dizileri ile büyüdük böyle bir iş gelirse senaryosu ve kadrosu iyi olursa neden olmasın :)

Bu arada 2008 yılında Best Fm'de radyo programı yaptınız. 2012 yılında ise ‘’Her Eve Lazım’’ isimli programın sunuculuğunu üstlendiniz. Nasıl bir deneyimdi ve tekrar düşünüyor musunuz?

Best Fm ben lisedeyken olan bir işti, ilk başta asistan olarak gidiyordum Ceyhun Yılmaz’ın yanına, sonrasında deneyim kazanayım diye bana hafta sonu programı vermişlerdi. O zamanlar çok keyifliydi ama çok küçük olduğum için üniversite hayatına yöneldim ve kopmuş oldum. Her eve lazımda yine aynı dönemlerde gelmişti bu işi biraz ögreneyim diye başladım program sunuculuğundan konuşmayı ögrenince program çok keyifli geçti ama üniversiteye başlayınca ikisini de bırakmak zorunda kaldım çünkü asıl hayalim oyunculuktu. Sadece ona odaklanmak istedim.

Kariyerinizde kendinize belirlediğiniz örnek aldığınız yerli/yabancı oyuncular var mı?

Ben nerdeyse herkesi beğeniyorum çünkü bu işin eğitimini almış ve doğru projelerde doğru kişilerle çalışma şansı bulmuş herkesi güzel görüyorum. Ekranda olur, perdede olur, sahnede olur ama mesela afişte görürsem kesin giderim dediğim Ezgi Mola var çok tatlı bir kadın Şenay Gürler, Gülse Birsel, Demet Evgar :)

Çalışma hayatınızın dışında boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir ilgi alanınız, merakınız var mı?

Çok ilgi alanım var ama bu biraz da pandemiden çıkınca şey gibi oldu yapamadığım her şeyi yapayım :) Hamak, yogaya gidiyorum, yeni dans stilleri ögreniyorum, vakit buldukça at binmeye gidiyorum her şeye merakım var gibi :)

Özellikle hayalini kurduğunuz ve oynamak istediğiniz bir rol var mı?

Ben Tim Burton filmlerinin hastasıyım oyunculuk tarzının, film kurgusunun vs dönüp tekrar tekrar izliyorum. İstediğim bu tarz projeler yapabiliyor ve içinde oynayabiliyor olmak tabi uzun vadede bir hayal bu kendimi çok doldurmam lazım ama neden olmasın :)

Son olarak Sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Hep gülelim mutlu olalım hayatta ne varsa her şey bir gün geçiyor hiçbir şey kalıcı değil biz bile değiliz :) O yüzden bir şeylere takılı kalmayalım. Hayat bize verilmiş bir hediye bunu en iyi şekilde değerlendirelim.

Sinemaport Alper Ergez