sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Nisan 2022

Şimdi Netflix Korksun! WarnerMedia ve Discovery Birleşerek ‘’Warner Bros. Discovery’’ İsimli Yeni Bir Şirket Haline Geldi!

Netflix’i zor günler bekliyor.

HBO Max ve Discovery Plus’ın çatı şirketleri olan WarnerMedia ve Discovery bugün itibariyle Warner Bros. Discovery adı altında birleşmelerini tamamladıklarını kamuoyuyla paylaştı. Bu yeni şirket, çatısı altında HBO’dan CNN’e, Cartoon Network’ten DC Comics’e kadar pek çoğuna ev sahipliği yapacak.

WarnerMedia’nın şu anki sahibi AT&T’nin yatırımcıları, şirketin içerik güç merkezini Discovery’ye devretmesine ve Warner Bros. Discovery adı altında yeni bir iş kurmasına izin verecek milyarlarca dolarlık anlaşmayı bugün onayladı.



Şirketler tarafından geçen yıl birleşmenin ilk adımları atılırken yapılan açıklamada, bu yeni iş ve akış hizmetleri için daha çok orijinal içeriğe yatırım yapabilecek, küresel doğrusal ödemeli TV ve yayın kanallarında programlama seçeneklerini geliştirebilecek ve daha yenilikçi video deneyimleri ve tüketici seçenekleri sunabileceği söylendi.

Discovery başkanı ve CEO’su David Zaslav ise yeni şirketi yönetmeye hazırlanıyor. Jason Kilar ve bazı diğer WarnerMedia’da görevli AT&T yöneticileri ise anlaşmanın kesinleşmesinden kısa bir süre önce Zaslav yönetiminde yeni bir liderlik ekibine geçtiklerini açıkladı.

İlgili anlaşma, Discovery’yi akış ve stüdyo alanında önümüzdeki günlerde belki de Netflix’in bile önüne geçirebilecek bir konuma yerleştirirken AT&T’nin de yıllardır ertelediği devasa borcunu ödemesine olanak sağlayacak.

Bu yeni çatı şirketinin altında HBO Max ve Discovery Plus’ın direkt olarak tek bir hizmet içerisinde içeriklerini birleştirmesi bekleniyor. Hatta AT&T’nin geçen yıl söylediği gibi bu anlaşma, WarnerMedia’nın popüler içerikleri ile Discovery’nin kileri birleştirerek 200’den fazla ülke ve bölgede hayata geçirecek