sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 26 Ağustos 2021

Sinema Salonlarına Girişlerde Aşı ya da Negatif PCR Testi Şartı!

Uzun süredir tartışılan konulardan biri sinema salonlarına girişlerde aşı veya PCR testi şartıydı. Günlük vaka sayılarının 20 binin üzerinde seyretmesi sonucu beklenen uygulamanın yürürlüğe konulacağı duyuruldu.

T.C. İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgeyle 6 Eylül'den itibaren sinemalara girişlerde aşı ya da son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sorgulaması zorunluluğu getirileceğini bildirildi.

Genelgede, "6 Eylül 2021 pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek." ifadelerine yer verildi.