sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Eleştiri 08 Eylül 2021

Sinema Salonlarında PCR Kargaşası!

Sinema salonlarına girişlerde aşı veya PCR testi kontrolü uygulaması geçtiğimiz pazartesi günü başladı. 

T.C. İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgeyle; 18 yaşından büyük izleyiciler için sinemalara girişlerde aşı ya da son 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sorgulaması gerçekleştiriliyor.

Fakat bu konu hem sinema salonları hem de sinemaseverler için büyük bir kargaşaya neden oldu. Pandeminin zor günlerini üstünden atmaya çalışan ve sosyal mesafe nedeniyle boş koltuklar bırakarak hizmet veren sinemalar, bu karardan kötü etkilendi. Sinema izleyicileri ise hangi durumda sinemaya gidebilecekleri konusunda karışıklık yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının sinemalarla ilgili ne adım atacağı büyük bir merak konusu haline geldi. 

18 YAŞ ALTINA AŞI VEYA TEST ZORUNLULUĞU YOK!

Öncelikle bu konuyla ilgili en büyük karışıklık 18 yaşından küçük izleyicilerle ilgili. Şuan belirtilen genelgede, 18 yaşından küçük kişilerde PCR veya aşı şartı aranmıyor. Eğer 18 yaşından küçükseniz biletinizi alıp sinemada yaşınıza uygun filmi şartsız izleyebilirsiniz.

Peki 18+ İzleyicilerin Sinemaya Gitmeleri için Ne Yapmaları Gerekiyor?

18 yaşından büyük bireyler için ise 2 farklı yöntem var. Eğer 2 doz aşınızı yaptırdıysanız, HES kodunuz ile beraber istediğiniz filmi sinemada seyredebiliyorsunuz. Fakat aşılarını yaptırmayan izleyicilerin, sinemaya gitmeden önce 48 saat içerisinde PCR testi yaptırması gerekiyor. Son 48 saatlik PCR testi negatif olan bireyler de sinema salonlarına giriş sağlayabiliyor. 2 doz aşısını yaptıran sinemaseverlerden ise ayrıca PCR testi istenmiyor.

Konuyla ilgili yeni gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.