sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 06 Ekim 2021

"Son Düello"nun Açılış Sahnesi, Ridley Scott'ın Orta Çağ Öyküsünün Destansı Ölçeğini Anlatıyor!

20th Century Studios, 15 Ekim'de vizyona girecek olan The Last Duel'in açılış sahnesini yayınladı.

Ridley Scott'ın merakla beklenen orta çağ destanında Jodie Comer, Matt Damon ve Adam Driver başrolleri paylaşıyor. Sahnede, Comer'ın Marguerite de Thibouville'i yağmurlu bir günde, kaderini belirleyecek düelloya tanık olmaya hazırlanırken giyinir. Paris'te bir arenanın etrafındaki çadırların altında, hayatı için savaşacak olan iki şampiyon zırhlarını kuşanıyor: Damon'ın Jean de Carrouges'i ve Driver'ın Jacques Le Gris'i. Ardından iki adam atlarına biner, kalkanlarını ve mızraklarını alır ve son sürat birbirlerine karşı at sürerler. Ne yazık ki, sahne iki şövalyenin karşı karşıya geldiği anda kesiliyor.

Fransa'daki son dövüş duruşmasının gerçek hikayesine dayanan The Last Duel, yaralı bir koca (Damon) ile tecavüzle suçlanan bir adam (Driver) arasındaki ölümüne mücadeleyi gösterecek. Düelloları, suçlayanın (Comer) yalan söylediği için ölüme mahkum edilip edilmeyeceğini veya saldırı hakkında doğruyu söyleyip söylemediğini belirleyecektir. 14. yüzyıl destanı Venedik Film Festivali'ndeki galasından sonra olumlu eleştiriler aldı ve bir sonraki ödül sezonu için en güçlü adaylardan biri olarak kabul ediliyor.



Son Düello'da başrol oynamanın yanı sıra, Damon ve Ben Affleck, senaryoyu Nicole Holofcener ile birlikte yazdı. Affleck ve Damon en son birlikte bir senaryo üzerinde çalıştıkları zaman, En İyi Orijinal Senaryo dalında Akademi Ödülü kazanan Good Will Hunting'i ortaya çıkarmıştı.

The Last Duel'in oyuncu kadrosunda ayrıca Harriet Walter, Nathaniel Parker, Sam Hazeldine, Michael McElhatton, Alex Lawther, Marton Csokas, Željko Ivanek, Clive Russell, Adam Nagaitis ve Bosco Hogan yer alıyor.

The Last Duel (Son Düello) Açılış Sahnesi


Kübra Karasu