sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 09 Kasım 2021

Steven Spielberg İmzalı Oscar Yolcusu "West Side Story"den Yeni Fragman!

Yılın sonuna yaklaşıyoruz filmler için bu Oscar sezonunun kalbinde olduğumuz anlamına geliyor. Ödül için yarışmak isteyen filmlerden biri ise West Side Story'nin yakında çıkacak Steven Spielberg yeniden çevrimi. Filmin vizyona girmesine neredeyse bir ay kala 20th Century Studios, izleyiciye hikayenin merkezindeki klasik çatışmayı hatırlatan yeni bir teaser yayınladı.

Diğer fragmanlar ve görüntüler, Ansel Elgort'un Tony'si ve Rachel Zegler'in Maria'sı arasındaki yasak Romeo ve Juliet romantizminin daha parlak tarafına odaklanmış olsa da, bu teaser bu hikayeyi kasvetli bir mercekten sergiliyor. Bu çağda ikonik bir hikaye olmasına rağmen, izleyiciye hikayenin kalbinde yatan karanlığı ve bunun gibi bir romantizmin Batı Yakası gibi bir toplulukta sahip olabileceği sonuçları hatırlatıyor. Kasvetli fragman, “bölünmüş bir şehirde, aşklarının her şeyi değiştireceğini” ilan ediyor ve ırkçılık ve nefret dolu bölünme temaları bugünün toplumuyla hala çok alakalı konular.

Bu eleştirmenlerce beğenilen 1957 Broadway müzikali, hikayeyi anında bir hit yapan efsanevi Leonard Bernstein ve Stephen Sondheim'ın müziğine sahip. West Side Story ilk olarak 1961'de Robert Wise'ın yönettiği ve aktris Rita Moreno'yu yıldız yaparak beyazperdeye çıktı ve ona En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. İlk film uyarlaması, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere aday gösterildiği 11 Oscar'dan 10'unu kazandı. Spielberg, bu yeniden çevrim için aynı büyülü başarıyı getirmeye çalışıyor.

Sharks and Jets savaşı, bu koyu tonlu teaser ile yeniden alevlendi. West Side Story, 10 Aralık'ta sinemalara geliyor ve Pulitzer Ödülü & Tony Ödüllü Tony Kushner tarafından kaleme alındı. 

Fragman


Kübra Karasu