sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 08 Şubat 2022

Şükrü Özçevik, Kültürel Mirası Sergiye Dönüştürdü!

İzmir Alsancak Soviet Gallery, 19 Şubat Cumartesi günü farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Etkinlikte; yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Özçevik'e ait eserler de yer alacak. Başarılı yönetmenin Synthesis filmi izleyiciyle buluşacak. Aynı zamanda sanatçıya ait, Synthesis temasıyla Aziz Vukolos Kilisesi'nde dansçılar ile yaptığı fotoğraf çekimleri sergilenecek. Sergide, fotoğraf ve filmde kullanılan kimonolar da yer alacak. 19 Şubat saat 19.00'da başlayacak sergi, 19 Mart Cumartesi gününe kadar sürecek.

Yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Özçevik çektiği filmi, kimono tasarımı yapan Tunç Canoğlu adlı Moda Tasarımcısı ile ortaklaşa çalışma sonuncunda ortaya çıkardı. Özçevik, "Bir sinemacı olarak moda filmini deneysel türe dönüştürerek doğu ve batı kültürlerini harmanladığım bir hikaye anlattım" dedi.



Özçevik, "Filmin çekimlerini İzmir'de Ets Hayim Sinagogu'nda, Aziz Vukolos Kilisesi'nde, Çeşme Ayios Haralambos Kilisesi'nde, Ney Atölyesi'nde ve Dövme Stüdyosu'nda yaptım. Kilisede, şaman kültüründen gelen ve günümüzde Anadolu geleneği haline gelmiş olan kurşun dökme mizansenini çektim" diye konuştu. Sinema, fotoğraf, moda ve dans disiplinlerinin bir arada olduğu sergi, 4 hafta kalacak bu kişisel sergide, her hafta film içinde yer alan bir kültürel değer performans olarak sergilenecek. 

Yapılacak gösteriler şunlar: 

Niyaz Bildik Dans Topluluğu ile Def Eşliğinde Dans Performansı
Didem Tarlalı ve Müzisyenler ile Synthesis Temasıyla Konser & Anlatı
Metin Birecikligil ile Ney Dinletisi ve Kültürü Hakkında Sohbet
Özlem Sülüden ile Kurşun Dökme Performansı ve Kültürü Üzerine Sohbet