sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 24 Kasım 2021

"The Matrix Resurrections" Ortak Yazarı David Mitchell'den Film Hakkında Açıklama!

The Matrix Resurrections filminin ortak yazarı David Mitchell, izleyicilerin The Matrix'e geri döndüklerinde ne beklemeleri ve neleri beklememeleri gerektiğine dair bir ipucu verdi.

Bir film yaklaşık 20 yıllık bir aradan sonra döndüğünde, tanıdık olana yer vermeye eğilimlidir. Star Wars: Güç Uyanıyor filminde olduğu gibi önceki tehditlerin daha yeni halleriyle savaşan eski karakterleri gördük. Bununla birlikte Mitchell'in de dediği gibi Resurrections, eskinin yeniden yorumlanmasından ziyade daha çok türü ve beklentileri alt üst edecek garip ve güzel bir değişim ile eskinin yeniden bir keşfi olacak. Mitchell konuyla ilgili, “Filmi Eylül ayında Berlin'de gördüm. Bu gerçekten iyi. Size bu filmin ne hakkında olduğunu söyleyemem ama ne olmadığını açıklayabilirim. Kesinlikle öylesine bir devam filmi değil. Ondan önce gelen üç Matrix'i gerçekten usta bir şekilde içeren özerk bir yapım. Çok güzel ve aynı zamanda tuhaf bir film oldu. Ayrıca aksiyon filmlerinde görmediğimiz birkaç şeyi başarıyor, yani gişe rekorları kıranların kurallarını alt üst edecek.” ifadelerini kullandı.



Peki film 24 Aralık'ta vizyona girdiğinde neler bekleyebiliriz? Collider daha önce serinin yeni filminin, Thomas Anderson'ın (Keanu Reeves) bir kez daha içinden çıkması gereken Matrix'in yeni bir yinelemesi olabileceğini bildirmişti. Birçoğunun hatırladığı gibi, Neo (Reeves), The Matrix Reloaded'ın sonunda Architect of the Matrix (Helmut Bakaitis) ile bir araya geldi. Matrix'in, tümü "The One" ile tasarlanmış, beş önceki yinelemesinin olduğunu da burada öğrendik. Neo, Matrix tarihinde yeniden başlatma yerine aşkı seçen ilk kişiydi ve Zion'da insanlığın son kurtulanlarını kurtarmayı başarmıştı.

Yine de The Matrix Revolutions'ın sonunda makinelere karşı kazanılan zafere rağmen, Mimar ve Kahin (Mary Alice) arasında barışı kabul ettikleri için garip bir karşılaşma vardı. İkisi de bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini biliyor gibiydi. Belki de makinelerin insanlara sahte bir barış duygusu sağlayacağını ancak onlara yeniden hükmetmek için bir yol geliştireceğini gösteren bir uyarı olabilirdi bu. 

Neo yeniden tanıtılıp Trinity (Carrie Ann Moss) ile yeniden bir araya geldiğinden, bunun Matrix'in yeni bir versiyonu olduğu fikrini destekleyen kanıtlar oldukça fazla gibi görünüyor. Ancak fragmanın ima ettiği gibi, Neo bir deja vù yaşayan tek kişi. Trinity ile yeniden karşılaşırken onu hissetmesi buna örnek. Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson ve Daniel Bernhardt gibi filme geri dönen tanıdık yüzler olduğu bildirilse de, gözden kaçırılan bir isim var: Laurence Fishburne. Yine de bu, Aquaman ve Watchmen yıldızı Yahya Abdul-Mateen II'nin Resurrections için ikonik karakteri üstleneceği, ancak Morpheus'un bu versiyonunun "karakterin farklı bir tekrarı" olacağı bildirildiği için Morpheus'un geri dönmeyeceği anlamına gelmiyor. 

Lana Wachowski'nin yönettiği ve ortak yazdığı The Matrix Resurrections'da Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Eréndira Ibarra, Priyanka Chopra Jonas, Christina Ricci, Telma Hopkins ve Max Riemelt de karşımıza çıkacak. Film, 24 Aralık'ta sinemalarda vizyona girecek.

The Matrix Resurrections'ın Resmi Özeti:

İki gerçekliğin olduğu bir dünyada -günlük hayat ve arkasında yatanlar- Thomas Anderson bir kez daha beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalacak. Seçim, bir yanılsama olsa da, her zamankinden daha güçlü, daha güvenli ve daha tehlikeli olan Matrix'e girip çıkmanın tek yoludur.

Kübra Karasu