sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Ekim 2021

The Suicide Squad Yönetmeni James Gunn, Harley Quinn'in Kostüm Tasarımını Paylaştı!

Yazar ve yönetmen James Gunn, The Suicide Squad'dın sevilen karakteri Harley Quinn'in kostümlerinin konsept sanatını paylaştı.

En çok MCU'nun Guardians of the Galaxy serisindeki çalışmasıyla tanınan Gunn, kısa süre önce çizgi roman duyarlılığını DCEU'ya taşıdı. The Suicide Squad'da Margot Robbie, 2016'daki Suicide Squad'daki Harley rolünü yeniden canlandırdı. İlk filmin karışık tepkisine rağmen, Robbie'nin Joker'in psikiyatristten sevgilisini canlandırması, Harley'i DCEU'nun en popüler karakterlerinden biri haline getirdi ve 2020'de bir solo film olan Birds of Prey'e öncülük etti.



Hem David Ayer'in Suicide Squad'ı hem de Birds of Prey'in manevi bir devamı olan The Suicide Squad, Harley'i Rick Flag (Joel Kinnaman) ve Captain Boomerang (Jai Courtney) ile birlikte Task Force X'in geri dönen bir üyesi olarak izleyiciyle buluşturdu. Onlara filmde Amanda Waller (Viola Davis) tarafından Corto Maltese adasına ölümcül bir göreve gönderilen Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena), Ratcatcher 2 (Daniela Melchior), King Shark (Sylvester Stallone) ve Polka-Dot Man (David Dastmalchian) gibi yeni oyuncular eşlik etti. Gunn'ın filmi hem John Ostrander'ın çizgi romanının öngörülemezliğine hem de Harley Quinn'in karakterine sadık kalmayı başardı.



Yönetmen Gunn kısa süre önce The Suicide Squad'daki Harley Quinn'in kostümlerinin konsept sanatını Twitter'da paylaştı. Sanatçı Christian Cordella tarafından kostüm tasarımcısı Judianna Makovsky için çizilen tasarım, Harley'nin filmdeki elbisesi için ilk tasarımlardan bazılarını ve başlangıçta giydiği üniformayı içeriyor. Harley başlangıçta Ayer'in Suicide Squad'dakine benzer bir saç modeli yapacaktı, ancak Gunn ve ekibi daha sonra biraz farklı kırmızı ve siyah bir görünüm üzerinde karar verdi. 



Gunn, The Suicide Squad için işe alınırken kendisine sorulan ilk şeylerden birinin "Margot ne giyecek?" olduğunu söyledi. Batman: The Animated Series ve sonraki ilk tasvirlerde Harley, kırmızı ve siyah bir soytarı kostümü giydi, bu yüzden karakterin genellikle kırmızı ve siyah bir gardıropu var. Soytarı kostümü, David Ayer'in Suicide Squad filminde bir flashback'te yer aldı. Bununla birlikte, bu filmdeki tişörtü ve Birds of Prey'de giyilen kıyafetler, muhtemelen onun deri takımı ve Gunn'ın filmindeki gösteri elbisesi kadar sadık değil.

Tüm bunlarla birlikte, Harley Quinn en popüler cosplay/Cadılar Bayramı kostümlerinden biri olmaya devam ediyor, bu nedenle hayranlar önümüzdeki yıllarda karakter üzerinde kendi yorumlarını yaratmaya devam edecekler.

Kübra Karasu