sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Kasım 2021

Thomasin McKenzie, Tom Cruise Başrollü "Top Gun: Maverick"ten Neden Ayrıldı?

Top Gun devam filmi, Top Gun: Maverick kesinlikle büyük bir anlaşma. 1986 yapımı orijinal film, Akademi Ödüllü bir film ve aynı zamanda ikonik bir pop kültürü parçası. İlk olarak 2010'da Christopher McQuarrie'nin Tom Cruise'un Maverick'ini içeren bir senaryo üzerinde çalıştığı duyurulmuştu. Filmin devamı için oldukça uzun bir süredir çalışılıyordu.

Proje, yol boyunca bazı engellerle karşılaştı. Farklı yazarlar dahil oldu ama son olarak Joseph Kosinski yönetmenlik işini aldı, McQuarrie bir yazar olarak gemide kaldı ve Cruise filmin başrol oyuncusu olarak geri döndü. Top Gun: Maverick ayrıca Val Kilmer'ın Iceman karakterini de yeniden izleyiciyle buluşturacak. Miles Teller, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman ve Jennifer Connelly gibi isimler ise kadroya yeni eklenenler arasında. 



Bir noktada, Thomasin McKenzie'nin de Connelly'nin kızını oynamak için topluluğa katılacağı açıklandı. Connelly'nin karakterinin "Donanma üssünün yakınında yerel bir bar işleten bekar bir anne" olduğu söyleniyordu. Bu oyuncu seçimi duyurusu sırasında, McKenzie olağanüstü film Leave No Trace'in yayınlanmasından çok keyif alıyordu, şüphesiz onu oradaki en büyük yükselen yıldızlardan biri yapan bir performansa sahipti. Top Gun: Maverick gibi bir filmde rol almak kariyerinin başındaki biri için oldukça büyük bir anlaşma. Ancak sonuçta McKenzie'nin başka bir fırsat için projeden ayrılmayı seçtiği ortaya çıktı.

McKenzie, Collider Ladies Night'ın bir bölümünde, "Sanırım ekibimi gerçekten dinliyorum çünkü onlar sektörde benden çok daha uzun süredir çalışıyorlar ve bu yüzden benden çok daha fazla deneyime sahipler. Ayrıca sadece içgüdülere bağlı. Başka bir şey yapma seçeneğine sahip olduğum için çok şanslıydım. Onun yerine Lost Girls yaptım. Top Gun'ın bir parçası olarak görülmekten çok onur duydum. Bu inanılmaz! Gerçekten çok güzel. Ama bence Lost Girls kadın yönetmen olduğunu anlatmakla gerçekten ilgilendiğim bir hikayeydi, temelde tüm oyuncu kadrosu kadındı, bu yüzden gerçekten bunun bir parçası olmak istedim.” açıklamasını yaptı. 

Top Gun: Maverick, pandemi ile ilgili gecikmelerin ardından nihayet Mayıs 2022'de vizyona girecek.

Kübra Karasu