sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 12 Ağustos 2022

"Thor: Love and Thunder" Global Gişede 700 Milyon Doları Aştı!

Disney'in Thor: Love and Thunder'ı küresel gişede 700 milyon dolar barajını aşmayı başardı.

Thor: Love and Thunder, dünya çapında 2022'nin en çok hasılat elde eden altıncı filmi olmayı başardı. Minyonlar: The Rise of Gru (765 milyon dolar ve artmaya devam ediyor), The Batman (770 milyon dolar), Doctor Strange 2 (954 milyon dolar), Jurassic World Dominion (965 milyon dolar) ve Top Gun: Maverick (1,3 milyar dolar) listenin geri kalanını oluşturuyor. 

Thor: Love and Thunder, 854 milyon dolar hasılat elde eden Thor: Ragnarok ile olumsuz bir şekilde karşılaştırılacak olsa da filmin Çin ve Rusya'da gösterime girmemesi yaklaşık 150 milyon dolarlık gişe geliri kaybettirdi.

Thor Love And Thunder Wallpapers - Top 20 Thor Love And Thunder HD, 4k  Wallpapers [ 2022 ]

Love and Thunder, Chris Hemsworth'un Thunder God of Thunder'ı dışında Mighty Thor rolünü üstlenen Natalie Portman'ın Jane Foster'ını da yeniden izleyiciyle buluşturdu. Filmin kötü adamı Gorr the God Butcher'ı ise Oscar ödüllü Christian Bale canlandırdı. Love and Thunder, Bale'in MCU'daki ilk filmi olma özelliği taşıyor.

Filmde yrıca King Valkyrie rolünde Tessa Thompson, Peter Quill/Star-Lord rolünde Chris Pratt, Drax the Destroyer rolünde Dave Bautista, Mantis rolünde Pom Klementieff, Zeus rolünde Russell Crowe, Nebula rolünde Karen Gillan, Groot'un sesi olarak Vin Diesel, Rocket'ın sesi olarak Bradley Cooper yer alıyor.

Thor: Love and Thunder şu anda sinemalarda!

Kübra Karasu