sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Kasım 2022

TOHO, 2023 Godzilla Günü için Yeni Bir Filmin Yolda Olduğunu Açıkladı

Godzilla Günü'nü kutlayan TOHO, Godzilla serisinin uzun zamandır beklenen bir sonraki filminin ne zaman geleceğini açıkladı.

Ödüllü Japon film yapımcısı Takashi Yamazaki'nin isimsiz filmde üç görevi de üstleneceği açıklandı. Yönetmenliğini ve senaryosunu kendisinin üstleneceği filmin görsel efekt süpervizörü olarak da görev yapacak. Film hakkında henüz pek bir şey bilinmiyor ama live-action olması bekleniyor. TOHO ayrıca yeni filmin çekimlerinin bittiğini ve bir yıl sonra vizyona girmesini planladıklarını açıkladı.



İlk filmin vizyona girdiği 1954'ten beri TOHO seriyi canlı tutmayı başarıyor. Ancak, son yıllarda filmleri yavaşlamış durumda. Yeni film, 2016 yapımı Shin Godzilla'dan bu yana TOHO'nun ilk canlı aksiyon Godzilla filmi olacak. Ek olarak, Shin Godzilla çıktığında, 2004'teki Godzilla: Final Wars'tan bu yana ilk canlı aksiyon filmiydi.

Yamazaki, birçok nedenden dolayı yeni filmi yönetmek için harika bir seçim. Yönetmen, Godzilla filminin kesinlikle ihtiyaç duyduğu görsel efektler konusunda da deneyimli ve ödüllü sektörün önde gelen isimlerinden.

Kübra Karasu