sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Temmuz 2022

Tom Cruise Başrollü "Top Gun: Maverick" 1.23 Milyar Doları Aşkın Hasılatıyla Marvel Filmlerini Geride Bıraktı!

Şuan sekizinci vizyon haftasında olan Top Gun: Maverick'in dünya çapında toplam hasılatı 1,23 milyar doları aştı.

Top Gun: Maverick hem 2022'nin hem de ünlü yıldız Tom Cruise'un kariyerinin en büyük filmlerinden biri haline geldi. Film ayrıca Paramount Pictures tarihinin de en iyi sonuç alan yapımı oldu. Sadece birkaç yıl önce diğer stüdyolarla rekabet etmekte zorlanan Paramount, Maverick'e ek olarak yalnızca 2022'de Scream, Jackass Forever, The Lost City ve Sonic the Hedgehog 2 ile gişe rekoru kırdı.

Dünya çapında 1.238 milyar dolar hasılat elde eden Maverick, Iron Man 3'ü (1.21 milyar dolar) geride bıraktı. Film tüm zamanlar listesinde The Fate of the Furious'u (1.238 milyar dolar) geride bırakarak 20. sıraya yükseldi.

Top Gun: Maverick, Titanic'in rekorunu kırdı | NLife

Joseph Kosinski'nin yönettiği devam filmi, merhum Tony Scott tarafından yönetilen orijinal filmden tam 36 yıl sonra sinemalarda vizyona girdi. Maverick'in Amerika haricinde en çok izlendiği ülke, 90 milyon dolar kazandığı Birleşik Krallık oldu. Film Avustralya'da 57,2 milyon dolar, Fransa'da 46,8 milyon dolar, Almanya'da 28,7 milyon dolar ve Suudi Arabistan'da 18,2 milyon dolar kazandı. Türkiye'de yarım milyon kişi tarafından sinemada seyredilen film, ₺19.524.632 hasılat elde etti.

Maverick'te Tom Cruise'a; Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Danny Ramirez, Monica Barbaro, Manny Jacinto ve Val Kilmer gibi isimler eşlik etti. Film şuanda sinemalarda!

Kübra Karasu