sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 31 Mayıs 2022

Tom Cruise Başrollü "Top Gun: Maverick" Açılış Haftasında Küresel Gişede 248 Milyon Dolar Kazandı!

Tom Cruise, Top Gun: Maverick'in dünya çapındaki 248 milyon dolarlık açılış hasılatıyla kariyerinin en iyi çıkışını yaptı.

Top Gun 2, bu hafta sonu 62 uluslararası pazarda vizyona girdi. Film, bahsedilen pazarların 32'sinde zirvede yer aldı. Tom Cruise başrollü film Türkiye'de de, 3.289.137 tl hasılat ile gişenin zirvesine oturdu. Film ilk hafta sonunda; İngiltere'de 19,4 milyon dolar, Fransa'da 11,7 milyon dolar, Avustralya'da 10,7 milyon dolar, Japonya'da 9,7 milyon dolar ve Almanya'da 6,5 ​​milyon dolar kazandı.

Top Gun 2; Scream, Jackass Forever, The Lost City ve Sonic the Hedgehog 2'den sonra Paramount için bu yıl vizyona giren beşinci sinema filmi anlamına geliyor. Top Gun: Maverick, Transformers: Age of Extinction'dan sonra Paramount'un dünya çapındaki en iyi ikinci canlı aksiyon filmi olmayı ilk haftadan başardı. 



1986 yapımı Top Gun'ın devam filmi olan Top Gun: Maverick, usta pilot Maverick'in eğitmen olarak Top Gun'a geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor. Devam filminde Tom Cruise'a Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Danny Ramirez, Monica Barbaro, Manny Jacinto ve Val Kilmer gibi isimler eşlik etti. 

Top Gun: Maverick şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu