sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Ocak 2022

Tom Hanks, İsveç Komedisi "A Man Called Ove"nin Amerika Uyarlamasının Başrolünde!

Tom Hanks'in bir sonraki film projelerinden biri A Man Called Ove olacak.

Deadline'ın haberine göre, usta oyuncu Tom Hanks 2015 İsveç komedi filminin Amerikan uyarlamasında rol alacak. Hanks, Playtone ortağı Gary Goetzman ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecek.

Hanks'in önceki çalışmaları arasında 1993 yapımı Philadelphia (Yönetmen Jonathan Demme) ve 1994 yapımı Forrest Gump (yönetmen Robert Zemeckis) yer alıyor. Her iki yapım da ona "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Akademi Ödülü kazandırmıştı. Yaklaşan projelerinden bazıları arasında ise Pinocchio (yönetmen Zemeckis), Asteroid City (yönetmen Wes Anderson) ve Baz Luhrmann'ın Elvis biyografisi gibi iddialı yapımlar yer alıyor.



A Man Called Ove 2015 İsveç filmi gibi, Fredrik Backman'ın 2012 romanına dayanacak. Filmi Marc Forster yönetecek. Forster'ın önceki çalışmaları arasında 2013'ün World War Z (başrolünde Brad Pitt), 2007'nin The Kite Runner (Khalid Abdalla ve Zekeria Ebrahimi'nin oynadığı) ve 2004'ün Finding Neverland (Johnny Depp ve Kate Winslet'in oynadığı) yer alıyor.

Forster, "Fredrik Backman'ın romanını ilk okuduğumda, arkadaşlığın bir insanın hayatını şekillendirme gücüne sahip olduğu fikrine aşık oldum. Bu kadar mizah ve yürek içeren bir film yapmak için sabırsızlanıyorum." dedi. Forster aynı zamanda Renee Wolf ile birlikte 2DUX2 yapım şirketi aracılığıyla filmin baş yapımcılığını da üstlenecek. Filmi David Magee yazacak. Magee daha önce Finding Neverland'de Forster ile çalışmıştı. 

A Man Called Ove için resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı. Çekimlerin bu yıl başlaması planlanıyor.

Kübra Karasu