sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 14 Haziran 2022

"Top Gun: Maverick" 747 Milyon Dolara Ulaşırken "Jurassic World Dominion" 389 Milyon Dolar ile Açılış Yaptı!

Gişe rekortmeni Top Gun: Maverick dünya çapında 747 milyon dolar hasılata ulaşırken, Jurassic World Dominion ilk haftasında 389 milyon dolar kazandı.

Joseph Kosinski'nin yönettiği aksiyon filmi Top Gun: Maverick, 700 milyon dolarlık gişe barajını da aşıp dünya çapında toplam hasılatını 747 milyon dolara çıkarttı. Türkiye'de listesinin 2. sırasında yer alan Maverick, 269.988 kişi tarafından sinemalarda seyredildi ve yaklaşık 11,5 milyon tl hasılat elde etti.

Tom Cruise başrollü 1986 yapımı Top Gun'ın devam filmi olan Top Gun: Maverick, usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak Top Gun'a geri dönmesi sonrası gelişen olayları izleyiciyle buluşturuyor.



Geçtiğimiz cuma günü vizyona giren Jurassic World Dominion ise bu hafta Türkiye listelerinin de zirvesinde yer aldı. Jurassic World serisinin üçüncü ve son filmi olan Dominion, uluslararası pazarda 389 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Türkiye'de ilk haftasında 116.755 kişi tarafından sinemalarda seyredilen film yaklaşık 5 milyon tl hasılat elde etti. 

Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum gibi sevilen isimlerin kadrosunda yer aldığı Jurassic World Dominion, ikinci film sonunda tutuldukları yerden dünyaya yayılarak hayatta kalmayı başaran dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemi anlatıyor.

Top Gun: Maverick ve Jurassic World Dominion şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu